Ei ole enää mikä ihme, että suomalainen vanhus käyttää vähintään kymmentä lääkettä. Laske, montako sinä käytät.

Yli 77-vuotiaista suomalaisista noin 30 prosenttia käyttää vähintään kymmentä lääkettä. Tämä tieto selvisi Itä-Suomen yliopistossa vuonna 2011 tehdystä väitöstutkimuksesta.

Joka viides tutkimukseen osallistuneista altistui merkittävälle lääkkeiden yhteisvaikutukselle.

Vanhusten lääkemäärät ovat yleensä lääkärin hallinnassa eikä niissä ole mitään ylimääräistä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Itsehoitolääkkeiden kanssa sen sijaan ilmenee usein turhia sekoituksia. Apteekin työntekijät ovat huomanneet, että asiakkaat saattavat käyttää useita lääkkeitä samaan aikaan helpottamaan oireitaan – jopa turhaan ja oman henkensä uhalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuinka monta lääkettä sinulla on käytössä? Laske annoksesi ja kerro sekä keskustele aiheesta alla olevassa kommentointikentässä.

Vanhusten lääkemäärät eivät todellakaan ole hallinnassa. Lääkärithän määräävät aina vain enemmän ja enemmän lääkkeitä. Tarvitseeko ihminen samanaikaisesti  esim neljää erilaista verenpainelääkettä, 

kolmea muistilääkettä tai useita eri kipulääkkeitä? Hyvä perushoito ja kivunhoito on kylläkin kaiken Aja O....Ihmettelen monta kertaa katsoessani vanhusten lääkelistoja että miten heidän elimistönsä kestääkin kaikki lääkärin määräämät "myrkyt". Seuraapas siinä sitten lääkkeiden  sivu- ja yhteisvaikutuksia, jos 

esim aamupalalla menee samanaikaisesti 15 pilleriäkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla