Ei ole enää mikä ihme, että suomalainen vanhus käyttää vähintään kymmentä lääkettä. Laske, montako sinä käytät.

Yli 77-vuotiaista suomalaisista noin 30 prosenttia käyttää vähintään kymmentä lääkettä. Tämä tieto selvisi Itä-Suomen yliopistossa vuonna 2011 tehdystä väitöstutkimuksesta.

Joka viides tutkimukseen osallistuneista altistui merkittävälle lääkkeiden yhteisvaikutukselle.

Vanhusten lääkemäärät ovat yleensä lääkärin hallinnassa eikä niissä ole mitään ylimääräistä.

Itsehoitolääkkeiden kanssa sen sijaan ilmenee usein turhia sekoituksia. Apteekin työntekijät ovat huomanneet, että asiakkaat saattavat käyttää useita lääkkeitä samaan aikaan helpottamaan oireitaan – jopa turhaan ja oman henkensä uhalla.

Kuinka monta lääkettä sinulla on käytössä? Laske annoksesi ja kerro sekä keskustele aiheesta alla olevassa kommentointikentässä.

Moni vanhus syö yli kymmentä lääkettä

Vanhusten lääkemäärät eivät todellakaan ole hallinnassa. Lääkärithän määräävät aina vain enemmän ja enemmän lääkkeitä. Tarvitseeko ihminen samanaikaisesti esim neljää erilaista verenpainelääkettä, kolmea muistilääkettä tai useita eri kipulääkkeitä? Hyvä perushoito ja kivunhoito on kylläkin kaiken Aja O....Ihmettelen monta kertaa katsoessani vanhusten lääkelistoja että miten heidän elimistönsä kestääkin kaikki lääkärin määräämät "myrkyt". Seuraapas siinä sitten lääkkeiden sivu- ja...
Lue kommentti