Puuteria kannattaa töpötellä hillitysti. Paksu puuterointi tekee ihosta pakkelimaisen ja korostaa ryppyjä.

1. Poistaa kiillon ja kiinnittää meikin

Puuteri poistaa iholta liiallisen kiillon ja kiinnittää meikkivoiteen. Puuteroidulle iholle poskipuna ja muu meikki leviävät tasaisesti. Ikääntyvälle ja kuivalle iholle riittää kevyt, huomaamaton puuterihuntu – jos puuteria ylipäätään tarvitaan.

2. Korostaa juonteinta

Liika puuteri korostaa ihon kuivuutta ja juonteita. Etenkin silmänympärysiho on kuivaa, joten alaluomea ei kannata puuteroida.

3. Irtopuuteri leviää tasaisesti

Irtopuuteri on jauhemaista, helposti pöllähtävää höttöä. Siinä on vähemmän sitovia ainesosia kuin puriste- eli kivipuuterissa. Kun puuteri puristetaan kakkumaiseksi, hiukkaset tarttuvat toisiinsa, eikä puuteri levity yhtä tasaisesti kuin irtopuuteri.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. Puristepuuteri korjailuun

Meikki kannattaa kiinnittää irtopuuterilla: sillä saa luonnollisemman lopputuloksen. Puristepuuteri puolestaan kulkee kätevämmin mukana ja sopii meikin korjailuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Testaa ennen kuin ostat

Puutereissa on eroja. Kovin kuiva ja jauhemainen puuteri kerääntyy helposti ryppyihin, pehmeämmin levittyvä sopii kuivemmallekin iholle. Mitä hienojakoisempaa puuteri on, sitä paremmin se pysyy ja sitä tasaisemmin se levittyy. Herkkäihoisen kannattaa valita hajusteeton tuote.

6. Väri voiteen mukaan

Läpikuultava, lähes väritön irtopuuteri, ”translucent powder”, sopii kaiken värisille ihoille. Väriä sisältävän puuterin sävy kannattaa valita huolellisesti meikkivoiteen mukaan tai astetta vaaleammaksi kuin meikkivoiteen sävy.

7. Suojaa valolta

Purkin kyljestä löytyvä merkintä 12M tai 24M kertoo, kuinka monta kuukautta puuteri säilyy avaamisen jälkeen. Jos puuteri näyttää, tuntuu ja tuoksuu hyvältä, sitä voi käyttää pidempäänkin. Puuteri kannattaa säilyttää huoneenlämmössä valolta suojattuna, ei kylpyhuoneen kosteudessa ja lämmössä. Puuterivippaa ei pidä säilyttää suorassa kosketuksessa puuterin kanssa.

8. Tiskaa sivellin

Puuterivippa ja –sivellin säilyvät siisteinä ja hyväkuntoisina, kun  peset ne säännöllisesti laimennetulla astianpesuaineella tai shampoolla, huuhtelet ja kuivaat. Puhtailla välineillä puuterikin säilyy pidempään.

 

Asiantuntija: farmaseutti, kosmetiikkakoordinaattori Hanna Rajamäki, Yliopiston Apteekki

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla