Uskaltaako sydänpotilas harrastaa seksiä? Pitääkö aina ottaa sydänlääke ennen aktia? Katso, mitä seksuaaliterapeutti vastaa ja mitä asentoja hän suosittelee.

"Jos sydän on siinä kunnossa, että jaksaa nousta kahden kerroksen portaat tai itsetyydytys ei aiheuta kipuja, seksiä uskaltaa kyllä harrastaa.

Itsetyydytys on hyvä keino kokeilla, miltä seksi kehossa tuntuu, sillä se vaikuttaa elimistöön samalla lailla kuin aktikin. Jos seksi tai vähäinen liikunta aiheuttaa kipua, voit ottaa nitron ennen yhdyntää.

Sydänpotilaat kärsivät aika usein myös erektiovaikeuksista. Jos erektiorenkaasta ja erektiopumpusta ei löydy apua, voi lääkäriltä tiedustella, mikä erektiolääke olisi sopiva.

Jos tuntuu, ettei sydän kestä minkäänlaista rasitusta, on syytä ottaa käyttöön muut keinot toteuttaa läheisyyttä ja mielihyvää niin itselle kuin kumppanillekin. Seksiä on hyvä harrastaa aamulla hyvin levätyn yön jälkeen, se vahvistaa erektiota.

Mitkä asennot toimivat?

Yhdyntäasennoista kannattaa valita sellaisia, joissa sydänpotilaan ylävartalo ja kädet eivät joudu rasitukselle.

Jos kyseessä on miehen ja naisen välinen seksi ja mies on sydänpotilas, on perinteinen lähetyssaarnaaja-asento huono, koska miehen ylävartalo joutuu kovalle rasitukselle.

Hyvä asento on esimerkiksi sellainen, että mies makaa sängyllä ja nainen on hajareisin päällä."

Lähde: Terveydenhoitaja, erityistason seksuaaliterapeutti Sari Mäki

"Nitro ennen yhdyntää" – mitkä asennot sopivat sydänpotilaalle?

Näin on. Sydänsairaudet, niihin liittyvät ohitusleikkaukset ym.eivät ole mitenkään uusi asia. Ihmiset ovat ratkaisseet tavalla ja toisella kahdenkeskisen elämän kaikki muutokset ja vaikeudet tähänkin asti ilman suurempaa meteliä. Nykyään vaan uutisointi on muuttunut ja kaikesta mahdollisesta luodaan kohua. Joku on sanonut että ärsykkeet synnyttävät eniten keskustelua. Ehkä täälläkin sen takia on aiheita jotka pöyrityttää, ärsyttää ja ihmetyttää. Eipähän ole liian hiljaista
Lue kommentti

"Nitro ennen yhdyntää" – mitkä asennot sopivat sydänpotilaalle?

Vierailija 02.01.2015 klo 00:23 20.16 Otsikko ja artikkeli oli nimenomaan yhdyntään liittyvää. Eipä silti että minäkään ihan noin vaan nielaisisin tuollaisen aiheen jossa liian vähän korostetaan läheisyyttä ja hellyyttä, lähellä olemista, suukottelua ja halimista, jotka olisi tosi tärkeitä terveillekin pariskunnille. Miksi aina vaan kaikki pyörii seksin suorituksen ja kykenemisen ympärillä niinkuin muuta ei juuri ihmisten välillä olisikaan ? 18.09 Lue sinäkin uudestaan. Olen ihan varma ettei...
Lue kommentti