Haluttaa, ei haluta, haluttaa... Mikä on vikana, kun kumppania ei seksi kiinnosta? Kokosimme vastaukset tähän monia ikäihmisiäkin vaivaavaan kysymykseen.

Miksi parisuhteessa itsetyydytys kiinnostaa enemmän kuin yhdyntä? Miksi yhteinen seksi ei tyydytä?
Tähän pulmalliseen kysymykseen vastaa seksologi Sari Mäki:

"Itsetyydytys on luvallista ja sallittua, ja sillä on samanlaisia myönteisiä vaikutuksia terveyteen kuin yhteiselläkin seksillä.

Itsetyydytys on hyvä tapa huolehtia omista seksuaalisista tarpeista. Se on seksiä itsensä kanssa, ja siinä voi toimia juuri niin kuin itsestä tuntuu hyvälle.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Siinä ei tarvitse kiinnittää huomioita toisen tarpeisiin tai nautintoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itsetyydytyksessä on myös lupa epäonnistua, eikä siinä tarvitse kokea epävarmuutta tai huonommuutta, jos esimerkiksi erektio ei ole hyvä tai kumppani ei saa orgasmia. Eipä tarvitse miettiä sitäkään, laukeaako liian nopeasti.

Joskus itsetyydytys voi tuntua niin hyvälle, että se antaa enemmän kuin seksi toisen ihmisen kanssa. Miksi yhteinen seksi ei tyydytä? Puhuminen kannattaa.

Itsetyydytykseen voi jäädä koukkuun, ja siihen voi liittyä myös riippuvuutta. Silloin kun se aiheuttaa ahdistusta tai häiritsee jokapäiväistä elämää, kannattaa kääntyä lääkärin tai terapeutin puoleen."

Asiantuntijana jutussa: Sari Mäki, 47, erityistason seksuaaliterapeutti, Rfsu. 

Kysy meiltä terveydestä, ravitsemuksesta, seksistä, lakiasioista, puutarhanhoidosta ja antiikista.
Lähetä oma kysymyksesi asiantuntijalle täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla