Kohenna kuntoa näillä asiantuntijan suunnittelemilla helpoilla mutta tehokkailla jumppaliikkeillä.

Kun olet tehnyt päätöksen keventyä, kohenna samalla kuntoa. Pääset alkuun neljällä helpolla, mutta tehokkaalla jumppaliikkeellä, joita voit tehdä kotona silloin kun sinulle parhaiten sopii.

Toista jokaista liikettä 10-15 kertaa ja tee jumppa kaksi kertaa viikossa.

Liikkeet on suunnitellut liikunta-asiantuntija, LiM Eija Holmala.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1. Kyykkyyn – ylös

Seiso jalat hartioiden leveydellä, polvet ja varpaat eteenpäin. Kyykisty alas noin 90 asteen kulmaan ja vie kädet sääreen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ojenna jalat, nouse varpaille pakaroita jännittäen ja nosta kädet ylös. Pysy varpailla hetki ja laskeudu takaisin kyykkyyn. Toista.

2. Vatsarutistus

Asetu selinmakuulle jalat koukussa. Laita kädet sivulle t-asentoon. Hengitä ulos ja nosta ylävartaloa vatsaa rutistaen.

Ojenna samalla oikea jalka ylös ja kurota vasemmalla kädellä nilkkaan. Pidä hetki ja laske sisään hengityksellä alas. Tee sama toiselle puolelle.

3. Lantion nosto

Asetu selinmakuulle jalat koukussa ja kädet vartalon sivulla. Nosta lantio ylös jännittämällä pakaroita ja jalkoja. Pidä hetki ylhäällä ja laske lantio alas.

4. Selkäliike

Asetu päinmakuulle. Ojenna kädet eteen vartalon jatkoksi. Nosta kädet ja jalat hieman irti alustasta. Pidä hetki ja laske alas.

ft

Hyvä muuten, mutta vatsalihasliikkeen tekisin vasta selkäliikkeiden jälkeen, vaikka sarjan viimeisenä tässä tapauksessa. Selkälihakset ovat taipuvaisia kireyteen, joten vatsalihasliike toimii kireyttä vähentävänä liikkeenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla