Lähde lenkille ja syö terveellisesti. Kun nämä ilmaiset keinot kaamosoireiden helpottamiseksi on koettu, kannattaa apuun ottaa myös ulkoiset avut.

Valoa, lepoa, ulkoilua ja iloa. Niitä tarvitaan erityisesti nyt – Suomen synkässä syystalvessa. Se tiedetään, että kirkasvalolamppu on tehokas kaamosoireiden selättäjä.

Mutta jo sadan euron valaisin voi jäädä helposti monella haavehankinnaksi, puhumattakaan kalliimmasta etelänlomasta, joka taatusti auttaa tässä pimeydessä.

Emme voi vetäytyä muutamaksi kuukaudeksi nyt kokonaan untenmaillekaan, joten parasta on totutella nauttimaan tästä ajasta. Kaamoksen voi kääntää myös voitoksi ja opetella nauttimaan tästä ajasta – jolloin on aikaa ja syytä hoitaa ihoa ja mieltä erityisen tarkkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Taistelua pimeyttä vastaan voi tehostaa ennen kaikkea arjen pienillä valinnoilla, joista joutuu muutamista vähän maksamaankin. ET-lehti testasi minibudjetin tuotteet, joista irtoaa lisävireyttä pimeyteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
 • Acorelle Body Mist: Energizing Ocean Sage, 15,00 €

  Vartalon kosteutussuihke toimii sekä mielen että vartalon piristäjänä. Ihossa on pehmeä tunne suihkautuksen jälkeen ja nenässä tuoksu, joka tuo mieleen rantaloman. Sitruunainen merentuoksu vie mielen sinisten aaltojen äärelle heti aamusta. Jotenkin tuntuu, että aistit heräävät tämän tuoksun myötä ja sitten ehkä valppaus pimeänä arkiaamunakin. Mukavaa on myös kuulla, että tämä on sataprosenttisesti luonnollinen tuoksu, joka lupaa vielä riskittömyyden luonnolle ja terveydelle.
  Myyntipaikat: Valikoidut luontaistuote- ja ekokaupat

 • Mádara Ultra Purifying Detox Mask, 24,90 €

  Kun kasvohoitoon ei ehdi eikä ole varaa, kannattaa kotona antaa kasvoille kyytiä mutahoidolla. Madaran naamiota voi käyttää jopa kahdesti viikossa ja lopputulos on melkein yhtä kirkas kuin olisi käynyt kosmetologin luona. Muta puhdistaa ja rauhoittaa ärtynyttä ja elotontakin ihoa. Tuoksu on hyvin mieto ja aluksi tulee mieleen, että saako näin laimeantuoksuinen aine mitään aikaan. Mutta kun naamio alkaa kiristyä kasvoilla, tietää, että tässä se on: mielialakin nousee täydellisestä kotihoitotuotteesta.
  Myyntipaikat: Sokos- ja Stockmann -tavaratalot.

 • Mádara Pihlaja Daily Defence Body Butter, 25 €

  Kaipaako keho näin talven kylmyydessä tehokosteuttajaa? Pihlajavoide parantaa ihon vastustuskykyä, ja on sataprosenttisesti luonnonkosmetiikkaa. Bonuksena riittävä pakkaus ja herkullinen tuoksu, joka sopii koko perheelle.
  Myyntipaikat: Sokos- ja Stockmann -tavaratalot.

 • Yogi Tea Positive Energy Cranberry Hibiscus, 4,50 €

  Voiko mustaa teetä sisältävä juoma olla piristävän punaista? Kyllä voi. Yogi-teessä on mustan teen lisäksi guarana- ja ginseng-yrttejä sekä mateeta, joista saa mukavasti apua virkeyttä. Tämä on paras nauttia lämpimänä, mutta kylmänäkin se menee. Kovin myöhään ei kannata tätä kuitenkaan juoda, sillä herkimmät piristyvät illallakin juomasta.
  Teepussin päässä tulee mukana mieltä ilostuttava mietelause.
  Myyntipaikat: Keskon valikoidut liikkeet, valikoidut luontaistuote- ja ekokaupat.

 • Jos olet nainen:

  Ota käyttöön punainen huulipuna. Se tuo elottomille kasvoille heti hehkua ja saat jopa kanssaihmisetkin hymyilemään.
  Uusi ET-lehti 19/2014 kertoo kauden huulipunatrendit. Lehti ilmestyy 26.11.
  Sitä ennen kannattaa kokeilla vaikka Joe Blascon huulipunaa, 28 €. Väri: Cherry. Puna levittyy samettisen pehmeästi ja väri pysyy pitkään. Myyntipaikat: www.norriscos.fi

 • Jos olet mies

  Muista hyvä tuoksu jo aamulla suihkussa. Weledan Miesten Suihkugeeli piristää mielialaa mahtavalla tuoksullaan, joka on peräisin 100-prosenttisesti eteerisistä rosmariini- ja litsiluumuöljyistä. Myös kumppani tykkää taatusti – varo vaan, ettei hän käytä tätä tuotetta jopa salaa itse.
  Weleda Miesten Suihkugeeli 13,35 €.
  Myyntipaikat: Stockmann, Sokos, Ruohonjuuri ja hyvin varustetut apteekit, eko-, verkko- ja luontaistuotekaupat.

  Oletko sinä törmännyt mahtavan piristävään tuotteeseen? Kerro omat vinkkisi ja keskustele aiheesta alla olevassa kommentointikentässä.

Ostin tarjouksesta ihan perus sarastusvalon edullisesti ja täytyy sanoa, että kyllä se toimii, paljon mukavampi herätä. Kävelen ulkona päivittäin ja yritän käydä myös päivänvalon aikaan, vaikka nyt on pimein aika vuodesta eli helppoa se ei  sisätyössä käyvälle ole. Nauhoitan elokuvia ja katselen niitä viltin alla läheisteni kanssa ja poltan tuikkuja. Juon paljon huoneenlämpöistä vettä, johon puristan sitruunaa, syön myös hunajaa tilkkasen, se hoitaa myös huulia. Kalaa syön pari kertaa viikossa, punaista lihaa en lainkaan. Yritän ostaa ruokaa aina tarjouksesta ja teen kotiruokaa mahdollisuuksien mukaan. Loka-maaliskuun ajan syön D-vitamiinia. Minusta ulkoilu ja läheisten kanssa oleskelu piristää mieltä ja kyllä tämä kaamos alkaa hellittää, pikkuhiljaa päivät alkavat pidetä. Jos alkaa miettiä, niin voisinhan minäkin käpertyä itsesääliin, kun olen ollut suurehkossa leikkauksessa ja kipuja on vielä kovin, mutta olen luonteeltani positiivinen. Toivon kaikille Hyvää Uutta Vuotta ja positiivista mieltä, vaikka ei se aina kovin helppoa ole taloudellisen tiukkuuden, kipujen ja huolien keskellä. Pidetään läheisistämme huolta, ihminen on laumaeläin pohjimmiltaan.

Anneli

Vierailija

Sinäkö se olit, jonka ohitin tänään kadulla? Tukkaa nimeksi, värjätty. Iän uurruttamat, ryppyiset kasvot. Meikkivoidetta laitettu kuten silloin 60 v sitten. Kinostuneena uurteisiin. Poskipunaa hutaistuna molemmin puolin, osa jopa poskille. Eye-linerit vedetty vapisevin käsin. Jälki, no, tiedättehän. Huulipuna, kirkkaan punaista tietenkin, kuin mykkä huuto keskellä naamaa.

Voi turhuuden turhuutta.

"Sinäkö olit, jonka ohitin tänään kadulla?"

Tukka värjätty jännittävän ruskean ja punaruskean raitaiseksi, kauniisti leikattu. Ryppyjen kaunistamat kasvosi hehkuivat nuorekasta elämäiloa. Kauniisti meikattu ihosi, ystävällisyyttä tuikkivat silmäsi tavoittivat katseeni, olit todellakin päiväni piristys. Ei monikaan ikäihminen viitsi pitää itseään kauniina, kunnioitan sinua ohikulkija joka annoit minulle iloisen mielen. Punaiset huulesi olivat piste iin päälle, kiitos nauravista huulistasi. Päiväni oli pelastettu. valone

Sisältö jatkuu mainoksen alla