Kun hätä ei lue häveliäisyyttä: tulehduksellisia suolistosairauksia sairastavan on päästävä nopeasti pytylle, oltiinpa sitten kaupungilla tai kahvilassa.

Tulehduksellisten suolistosairauksien, kuten Crohnin taudin tai haavaisen paksusuolitulehduksen, oirekirjoon kuuluu tarve päästä nopeasti vessaan.

Potilasyhdistys Crohn ja Colitis ry. onkin kehittänyt jäsenilleen erityisen vessapassin, jonka suolistosairas voi vilauttaa julkisten tilojen henkilökunnalle.

Passin tarkoituksena on helpottaa vessaan pääsyä. Jäsenyhdistys toivoo myös, että maksullisten vessojen sekä invavessojen ovet avattaisiin veloituksetta vessapassin haltijalle.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Passissa kerrotaan, että ”Kortin haltija sairastaa tulehduksellista suolistosairautta, joka vaatii välitöntä WC:n käyttöä useita kertoja päivässä.  Avaathan WC-tilasi oven!”.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lisäksi kortissa on kaikki tunnetut WC-tilojen symbolit.

Crohn ja Colitis ry:ltä kaupat ja yritykset voivat tilata ilmaiseksi tarroja kiinnitettäväksi liiketilansa oveen.

Tarrassa on teksti: ”Meillä käy vessapassi.”

Potilasyhdistys haluaa haastaa yrittäjät, kauppiaat ja liikkeenharjoittajat kiinnittämään tarran oveensa: ”Tällä kädenojennuksella he parantavat tulehduksellista suolistosairautta sairastavaan henkilön elämänlaatua”, Crohn ja Colitis ry. huomauttaa.

Liikkeenomistaja, tilaa täältä ilmainen vessapassitarra:
ccafin@crohnjacolitis.fi tai puhelimitse 040 776 4942

Mitä sitten kun näissä peltomarketeissa ei ole vessoja. Oulun Limingantullin uudessa Prismassa on yksi vessa ja siellä yksi vessanpönttö. Ruokapaikkakin löytyy. Nyky omakotitalossa on kusipaikkoja enemmän.

Tähän mitään passia tarvita.

Vessan ovi auki NYT! Pitäisi laukaista sen verran asiakaspalveluhenkisyyttä että ovi aukeaa, oli sitten krooninen tai äkillinen hätä kyseessä. Ei sinne vessaan kukaan tepsuttelemalla huvikseen mene.

Sisältö jatkuu mainoksen alla