Olavi Ola Eriksson on värikkäisiin asusteisiin pukeutuneiden sambatanssijoiden keskellä harvinainen näky – ja samalla niin tuttu.

Helsingin kadut täyttyvät taas  lauantaina tuhansista sambaajista. Ola Eriksson on lauantain sambakarnevaaleissa vanhin sambaaja ja kulkee huikean pitkän kulkueen kärjessä, kunniapaikalla kylttiä kantamassa.

Helsinki Samba Carnaval järjestetään vuosittain, nykyisin isona kaupunkitapahtumana, joka tarjoaa paljon nähtävää ja kokemuksia muillekin kuin sambaajille. Suomen sambakouluille päivä tarkoittaa tiukkaa kisaa: koulut kun kilpailevat karnevaaleilla paremmuudestaan.

Eriksson edustaa 24. sambakarnevaaleissa Império do Papagaion koulua – ja millä kokemuksella. Suomen Sambakoulujen Liiton tiedottaja Kirsi Kurki-Miettinen kertoo, että Eriksson on ollut mukana sambatoiminnassa 1970-luvulta lähtien.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tänä vuonna 91-vuotta täyttävää Ola Erikssonia voi hyvällä syyllä kutsua Suomi-samban kuninkaaksi. Viime vuonna Papagaio voitti tiukan kisan. Saa nähdä, miten Brasilia ja jalkapallo -teemaa kantava koulu pärjää tänä vuonna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Samba on varsin ajankohtainen tanssi nyt Brasilian MM-jalkapalloisännyyden vuoksi. Viiden päivän päästä sambakarnevaaleista alkaa kesän suuri urheilutapahtuma, jalkapallon maailmanmestaruuskilpailut 2014.

Helsingissä sambakarnevaalit avataan lauantaina 7. kesäkuuta kello 13 Senaatintorilla. Karnevaalikulkue lähtee samasta paikasta kello 15. Kulkue aiheuttaa muutoksia keskustan liikenteeseen.

Lue lisää tapahtumasta täältä ja Ola Erikssonista täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla