Kun keski-ikäinen viestinnän ammattilainen Ritva Enäkoski aloitti työt nuoren mallin Marco Bjurströmin kanssa, häntä varoitettiin, että ”vielä sun hymys hyytyy”. Nyt hän paljastaa, mikä on ollut raskainta ja sietämättömintä rakkaassa ystävässä sekä ystävyydessä.

Ritva, 66, on turvallisuushakuinen. Hän vatvoi ja vatvoi, uskaltaisiko jättää vakituisen työnsä. ”Miten minä sen tanssiopettajajolpin kanssa uskallan lähteä?”

– Olin 21-vuotias poikanen, kun tapasimme, muistelee Marco, 49.

Nyt takana on 27 vuotta ystävyyttä ja yhteistä liiketoimintaa. Siinä ajassa "poikasen ja keski-ikäisen mutsin" suhde on hioutunut tiukaksi sidokseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Aluksi ystävät tekivät työyhteisövalmennuksia vapaa-aikanaan. Ajatus yhteisestä yrityksestä alkoi kyteä nopeasti ja tahti kiihtyi huimaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Perustimme yrityksen Hämeenlinnan huoltoasemalla. Parhaana vuonna, juuri ennen Bumtsibumia, teimme 220 keikkaa, Ritva kertoo.

– Bumtsibumin alkaminen oli Ritvalle ensin sokki. Hän pelkäsi, että hylkään hänet ja yhteisen työmme.  Ohjelman mukana tuli tolkuton julkisuus, joka nyt tuntuu kuin sadulta. Ilman Ritvan tietämystä median käyttäytymisestä minulle olisi tullut monta ylilyöntiä, sanoo Marco.

Paitsi suhteessani julkisuuteen, Ritva on tukenut minua esimerkiksi, kun olen joutunut käsittelemään äitiini liittyviä vaikeita asioita, Marco kertoo.

"Marco ei ole aina positiivinen, hän on ihminen."

Mitkä ovat olleet Marcon raskaimmat hetket ystävän näkökulmasta?

– Läheisten kuolemat. Myös Nelosen uutisten päättymisen hän otti kovin raskaasti, Ritva toteaa.

Ystävysten välillä on Ritvan mukaan käsittämätöntä energiaa, mutta he antavat toisilleen myös tilaakin.

– Marco ei ole aina positiivinen, hän on ihminen. Joskus joudun sanomaan, että hampaat irti niskastani, tai toteamaan, että nyt riittää. Osaa hän olla paskamainenkin. Äsken treeneissä hän nauroi, että ”Ritva on tanssiessaan kuin Pertti Kurikan nimipäivät”. Silloin taas ajattelin, että pidä produktiosi.”

Entä mikä Marcossa on sietämättömintä?

– Hän putsaa kissankarvoja vaatteistani. Myös kärsimättömyys, jos toinen ei heti osaa. Silloin tulee olo, ettei osaa yhtään mitään.

Kysely

Kaipaatko Bumtsibumia televisioon?

Kyllä
Kyllä
73.9%
En
En
26.0%
Ääniä yhteensä: 46
Sisältö jatkuu mainoksen alla