Vantaalainen Onni Taponen, 78, luopui omakotitalostaan ja elää tyytyväisenä kerrostalossa. Luopuminen tapahtui hyvillä mielin.

"Asun elämäni ensimmäistä kertaa kerrostalossa. Tämä kaksi vuotta sitten tehty järjestely tuntuu oikein hyvältä.

Aikaisemmin asuin omakotitalossa, jonka olin yhdessä vaimoni Kaarinan kanssa rakentanut. Jäin leskeksi vuonna 2000. Talon ja suuren pihan hoitaminen alkoi tuntua liian raskaalta. Rinnetontista saattoi hyvin lohkaista puolet myytäväksi. Se teinkin vuonna 2011. Lapset eivät vastustaneet myyntiä.

Nykyisen vaimoni Sirkan tapasin viitisen vuotta sitten. Naimisiin menimme helmikuussa 2014 ja ostimme heti kolmion Vantaalta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Talon ja suuren pihan hoitaminen alkoi tuntua raskaalta.

Sirkan ja minun yhteinen toive oli päästä lähelle Tikkurilaa ja hyvien ulkoilumaastojen äärelle. Kävimme katsomassa toistakymmentä huoneistoa, kunnes Sirkka tykästyi kolmioon Simonkylässä. Minäkin viihdyn. Ikkunoista on näköala, jota harvassa talossa on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Asunnon hinta oli mielestäni kohdallaan. Taloon oli tulossa kaksi isoa remonttia, jotka oli jo huomioitu hinnassa. Nyt tuntuu, että olisin voinut hiukan vielä tinkiä lisää hinnasta, koska remonttikuluja tuli enemmän kuin oli arvioitu.

Ajatus muutosta pienempään asuntoon oli ollut minulla mielessä jo pitkään. Kiinteistökauppojen ansiosta se tuli mahdolliseksi ilman, että kotitaloa tarvitsi myydä. Lähtöä helpotti sekin, kun tiesin, ettei kotitalo ei jäisi tyhjäksi. Olin jo hyvissä ajoin kysynyt pojaltani, voisiko hän ajatella muuttavansa takaisin lapsuudenkotiinsa perheensä kanssa.

Lähtöä helpotti, kun tiesin talon jäävän hyvään hoitoon.

Elämä kerrostalossa on mukavaa ja kevyempää, kun ei itse tarvitse huolehtia asuintalostaan. Omakotitalossa oli paljon työtä sisällä ja ulkona kesät talvet. Talvella piti heti aamulla lapioida polku postilaatikolle, nyt saan Hesarin aamulla oven väliin. Se on hienoa.

Päivän liikunnat saamme Sirkan kanssa sauvakävelylenkeiltä. Meillä on oma uusi perunamaa puolen kilometrin päässä. Ja vaikka matkaa vanhaan kotitaloon on vain on vain kymmenen kilometriä, Simonkalliosta tulee useammin lähdettyä konserttiin tai teatteriin.

Talo on edelleen minun ja perikunnan nimissä, mutta se on nyt poikani ja hänen perheensä valtakuntaa. Taloudellista hyötyä tärkeämpää minulle on se, että tiedän, että taloa hoidetaan hyvin ja se pysyy kunnossa."

Kysely

Mikä on paras asumismuoto?

Omakotitalo
Omakotitalo
53.8%
Kerrostalo
Kerrostalo
34.6%
Rivitalo
Rivitalo
11.5%
Ääniä yhteensä: 26
Sisältö jatkuu mainoksen alla