ET jalkautui jälleen etsimään viikon ihanimmat kesätyylit Helsingin keskustasta. Persoonalliset vaatteet löytyvät pikkuputiikeista ja second hand -liikkeistä.

1. Miten kuvailisit tyyliäsi ja pukeutumistasi?

2. Mikä on kesän suosikkivaatteesi?

3. Millä tavalla pukeuduit 20-vuotiaana?

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kikka, 70

1. Pidän nuorekkaista vaatteista. Vaikka päälläni on nyt paljon Marimekkoa, en ole aina pitänyt kyseisestä merkistä. Toimitusjohtajan vaihduttua mallistoista tuli raikkaampia. Haluan, että asukokonaisuuksissani on aina jokin juju. Tietysti on myös tärkeää tuntea olonsa mukavaksi vaatteissa, joita kantaa.

2. Mekko ja nahkatakki ovat oiva yhdistelmä kesäisin. Suveen sopii paremmin ruskea, kuin musta takki.

3. Käytin nuorena paljon farkkuja, mutta myös löysiä housuja. Jälkimmäisten hyvä puoli oli, että kädet sai työnnettyä rennosti taskuihin.

 

Laina, 60

1. Pidän niin mekoista, hameista kuin farkuistakin. Ylläni olevat housut ostin vuosi sitten Lindexistä. Minulla oli samankaltaiset 80-90-luvun taitteessa, mutta ne olivat hieman pidemmät. Hauskaa, että nämä ovat tulleet takaisin muotiin. Huivi on tyttäreni.

2. Rakkain kesävaatteeni on ainakin 15 vuotta vanha pellavakankainen, nilkkamittainen kotelomekko. Sen takana on pitkä halkio, joka antaa mukavasti liikkumatilaa. Ihastelen edelleen mekon hempeää vaaleaa väriä ja kukkakuviointia. Hankin vaatteen kotikaupungistani Mikkelistä, nyt jo toimintansa lopettaneesta Pusan vaateliikkeestä. Mekko oli päälläni tämänkin vuoden juhannustansseissa.

3. Parikymppisenä pukeuduin farkkuihin. Toisinaan käytin myös leveälahkeisia housuja, joita näkyi paljon 70-luvun katukuvassa. Osan vaatteistani tein itse.

 

Ella, 62

1. Minulla on oma tyyli. Muodin seuraaminen ei ole juttuni. Olen hankkinut monet vaatteeni kotikaupunkini Tukholman second hand -liikkeistä. Pidän kaikista väreistä, mutta en halua pukeutua räikeisiin asukokonaisuuksiin. Tukholmassa on melkein mahdotonta kiinnittää huomiota pukeutumisella, koska vastaan tulee niin erikoisia tyylejä. Tämän ikäisenäkin saa kulkea vaikka kukka tukassa ilman, että kukaan katsoo ihmetellen.

2. Kesän suosikkivaate on hame tai caprimittaiset housut. Pukeudun aika lailla samalla tavalla vuodenajasta riippumatta.

3. 20-vuotiaana tyylini oli hyvin erilainen kuin nyt. Luulen, että niihin aikoihin harva uskalsi pukeutua oikeasti tahtomallaan tavalla. Massaan sulautuminen oli paljon helpompaa. Vanhempana huomasin, että minulla on oikeus olla ainutlaatuinen ja pukeutua juuri siten, miten haluan.

 

Tämä juttu on osa viikoittain verkossamme ilmestyvää kesäsarjaa, jossa poimimme katukuvan parhaimmat pukeutujat ja tyylikkäimmät asusteet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla