Kirjoitukset avainsanalla hyvinvointi

Välillä on mukava hemmotella itseään ja yksi oiva keino siihen on jalkahoito. Jalkojen hyvinvoinnilla on suuri vaikutus niin kävelyymme kuin yleiseen hyvinvointiimmekin, joten kerran tai pari kuussa kannattaakin käyttää hetki jalkojen hellimiseen. Kaikista rentouttavinta jalkojen hoito on ammattilaisen tekemänä, mutta kyllä itsekin tehty perusteellinen käsittely saa askeleet höyhenen kevyiksi ja jalat tuntuvat mukavilta vielä usean päivän kuluttuakin - luksusta kotikonstein!

Toissa viikonloppuna järjestin itselleni aikaa jalkojen hoivaamiseen. Ensin keräsin kaikki tarvittavat välineet käden ulottuville. Mikään ei ole niin ärsyttävää kuin se, että kesken kaiken täytyy kuivata jalat hakeakseen jotain unohtunutta. Sen jälkeen poistin vanhat kynsilakat ja sitten olikin jalkakylvyn aika. 

Lisään mielelläni veteen joko kylpysuolaa tai –öljyä, sillä ne edesauttavat mukavasti jalkojen ihon pehmenemistä. Huljuttelin jalkoja varttitunnin verran lisäten välillä lämmintä vettä. Mielestäni veden täytyy olla koko kylvyn ajan lämmintä, kylmenevä vesi ei tunnu lainkaan mukavalta.

Kun jalat olivat pehmenneet, kuorin jalkapöydän päältä ihon kuorintavoiteella ja sen jälkeen raspasin varovasti paksuimmat kohdat jalkapohjista. Hohkakivi oli pitkään suosikkini tähän puuhaan, nyt olen ihastunut Schollin paristoilla toimivaan jalkaraspiin, jonka sain äidiltäni joululahjaksi. Kätevä vempain, jota voi ohjeen mukaan käyttää ilman pehmentävää jalkakylpyä. Liian usein jalkoja ei kannata kuitenkaan raspata, sillä tiuhaan tehtynä raspaus vain paksuntaa ihoa entisestään.

Raspissa on kaksi erikarheista vaihtopäätä. Karheammalla kuorin kovettumat, hienommalla vaihtopäällä hoidan viimeistelyn sekä ohuemman ihon kuorimisen. Ihmiset jakaantuvat kahteen leiriin, ”varvasastujiin” sekä ”kanta-astujiin”, riippuen siitä, mihin kohtaan jalkapohjaa kovettumat ilmestyvät. Minä kuulun noihin varvasastujiin ja kovettumat vaivaavat erityisesti isonvarpaan sekä päkiän kohdalla. Muutaman käyttökerran jälkeen voisin sanoa, että paristokäyttöisellä laitteella saan jalat kuntoon nopeammin ja kätevämmin kuin tavallisella jalkaraspilla.

 

 

Raspauksen, kynsien leikkauksen ja viilauksen jälkeen vuorossa oli jalkojen rasvaus, joka onkin kovettumia vastaan huomattavasti tehokkaampi keino kuin raspaus. Tähän minulla on pitkään ollut kaksi suosikkituotetta: Himalaja Herbalsin Foot Care Cream sekä Generan Crema Piedi/Foot Cream. Ne kosteuttavat todella tehokkaasti jättämättä ihoa tahmeaksi tai öljyisen tuntuiseksi. Itse olen ostanut molemmat tuotteet Tallinnasta, mutta tuota ensin mainittua olen nähnyt myytävän mm. Sokoksella muutaman euron hintaan. 

Generan voiteeseen en valitettavasti ole törmännyt Suomessa. Löysin sen parisen vuotta sitten sattumalta ruokakaupan (Rimin) kosmetiikkahyllystä. Siitä lähtien olen rahdannut voidetta niin omaan käyttööni kuin äidille, anopille ja muille tutuille ja kaikki, joille olen sitä tuonut tai suositellut, ovat pitäneet tuotteesta erittäin paljon. Mikäli käytte Tallinnassa, Generan voide kannattaa testata, hintakin on vain pari-kolme euroa.

Hoidon päätteeksi kynnet saivat uuden lakkapinnan. Kyllä kelpasi taas tassutella!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 | 

Itse taas kannatan jalkahoitoja pienissä hoitoloissa. Turun suunnalla niitä löytyy vähän kauempaakin! Kuten Moisiossa, Paattisilla ja Tortinmäessä esim www.holvinhehku.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen 50+ helsinkiläinen aikuisbloggari Belladonna. Arjen autuus –blogissa kuvailen sanoin ja kuvin niitä pieniä ja miksei suurempiakin asioita ja tilanteita, jotka tuovat elämään iloa, hauskuutta ja onnen hetkiä arkisen aherruksen keskellä. Blogiini mahtuu sitä sun tätä: selostuksia erilaisista tapahtumista, tekemisistä ja elämyksistä, pienimuotoista sisustusta, DIY-juttuja ja tuunailuja sekä intohimoisena korujen tekijänä tietenkin joskus esittelyjä koruistani. Saatan tarjota viinivinkkejä kuukausittaisten viiniklubitapaamisten pohjalta tai kertoa uusista reseptikokeiluistani.

Kodin jälkeen rakkain paikka maailmassa on maatila, jossa vietämme mahdollisimman paljon aikaa keväästä syksyyn. Maalla kokeilen kaupunkielämän vastapainoksi erilaisia kädentaitoja sytykeruusuista betonivaluihin sekä harjoittelen kasvisten ja vihannesten kasvattamista. Myös näistä tekeleistä kerron blogissani.

Minulla on myös tyyliblogi Style and Jewels, johon voit käydä tutustumassa osoitteessa styleandjewels.blogspot.com/.

Tervetuloa viihtymään kanssani!

Sähköposti: belladonnanblogi@hotmail.com

Instagram: @belladonnanblogi