Kirjoitukset avainsanalla ilmakuivattu kinkku

Parsakausi jatkuu edelleen ja vaikka olen valmistanut tätä kevätherkkua jo lukuisat kerrat viime viikkojen aikana, makuun en ole vieläkään kyllästynyt. Useimmiten olen keittänyt parsat tai tarjonnut ne ilmakuivattuun kinkkuun käärittynä ja parmesaanilla kuorrutettuna herkkuna hollandaisekastikkeen kera. Vaihteeksi valmistin parsanipusta keiton. Ja vaikka tuntuu itsekehulta, niin pakko on myöntää, että soppa oli taivaallisen hyvää. Kevyesti vaahdotettu kerma tekee keitosta samettisen pehmeän.

Keiton lisukkeeseen sain vinkin Etiketti-lehden ohjeesta, mutta keitto on maittavaa ihan sellaisenaankin. Reseptin valkoviinin voit halutessasi korvata puolikkaan sitruunan mehulla.

Aineet keittoon

nippu (500 g) vihreää parsaa
2 salottisipulia
1 pieni valkosipulinkynsi
2 rkl voita
6 dl kasvislientä
2 dl kuohukermaa
1 dl valkoviiniä (tai puolikkaan sitruuna mehu)
0,5 tl sokeria
(suolaa)
mustapippuria

 

Lisukkeeseen

4 siivua ilmakuivattua kinkkua
40 g parmesaania
6 parsanuppua
ripaus suolaa
 

 

Ohje

Huuhtele parsat ja napsaise tai leikkaa parsan tyvestä puiseva pala pois. Kuori tangot ja pilko ne parin sentin mittaisiksi paloiksi. Jätä muutama nuppu koristeeksi.

Kuori sipulit sekä valkosipulinkynsi ja pilko ne hienoksi. Sulata kattilassa voi ja lisää sipulimurskat. Kuullota niitä hetki ja lisää parsapalat. Kuullota myös parsoja hetki, mutta varo, etteivät ne paahdu, muuten maku muuttuu tunkkaiseksi. Lisää kasvisliemi ja hauduta 10-15 minuuttia kunnes parsat ovat pehmeitä.

Valmista sillä aikaa lisuke. Raasta parmesaani lastuiksi ja levitä lastut pinnoitetulle paistinpannulle. Kuumenna sekoittamatta, kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä. Anna levyn jäätyä ja murustele se rapeiksi lastuiksi.

Suikaloi ilmakuivattu kinkku, paista nopeasti rapsakaksi ja anna jäähtyä. Halkaise parsanuput ja paahda ne pannulla. Voit lisätä päälle hieman suolaa.

Soseuta keitto sauvasekoittimella, lisää valkoviini, ripaus sokeria sekä pari kierrosta mustapippuria myllystä. Vaahdota kerma kevyesti, kääntele varovasti keittoon ja kuumenna.

Tarjoa parmesaani- ja kinkkulastut sekä parsanuput erillisissä kipoissa tai koristele keittoannokset niillä valmiiksi.

Seuraavaksi kokeilenkin reseptiä valmistettuna luonnon omasta trendiherkusta, maitohorsman versoista.

 

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen 50+ helsinkiläinen aikuisbloggari Belladonna. Arjen autuus –blogissa kuvailen sanoin ja kuvin niitä pieniä ja miksei suurempiakin asioita ja tilanteita, jotka tuovat elämään iloa, hauskuutta ja onnen hetkiä arkisen aherruksen keskellä. Blogiini mahtuu sitä sun tätä: selostuksia erilaisista tapahtumista, tekemisistä ja elämyksistä, pienimuotoista sisustusta, DIY-juttuja ja tuunailuja sekä intohimoisena korujen tekijänä tietenkin joskus esittelyjä koruistani. Saatan tarjota viinivinkkejä kuukausittaisten viiniklubitapaamisten pohjalta tai kertoa uusista reseptikokeiluistani.

Kodin jälkeen rakkain paikka maailmassa on maatila, jossa vietämme mahdollisimman paljon aikaa keväästä syksyyn. Maalla kokeilen kaupunkielämän vastapainoksi erilaisia kädentaitoja sytykeruusuista betonivaluihin sekä harjoittelen kasvisten ja vihannesten kasvattamista. Myös näistä tekeleistä kerron blogissani.

Minulla on myös tyyliblogi Style and Jewels, johon voit käydä tutustumassa osoitteessa styleandjewels.blogspot.com/.

Tervetuloa viihtymään kanssani!

Sähköposti: belladonnanblogi@hotmail.com

Instagram: @belladonnanblogi