Melko egoistisen otsikon laitoin.

Tarkoitukseni on kuitenkin hieman esitellä itseäni ennenkuin alan tositoimiin. Niin, olen kirjoitellut Helsingin Sanomien Nuori Hesa viikonloppu liitteeseen silloin kun olin vielä hieman toisella kymmenellä. Muistan, kun olin niin ahkera että se kirjekuori oli todella paksu jonka lähetin toimitukseen. Häthätää se sujahti postilaatikosta sisälle. Niistä pienistä runonpätkistä ja kirjoitelmista sekä piirroksista sain jonkin palkkionkin. Se oli tyyppiä 5 markkaa muistaakseni mutta kun olin lähes joka lauantai lehdessä mukana niin tottakai niistä pienistä palkkioista kerääntyi aika mukavat karkkirahat.

Tein yhden jutun Jukka Kuoppamäestäkin. Se oli Jukan levyn arvostelu ja lehdestähän - sieltä pölyisestä arkistosta - löytyi kuvakin jossa Jukka Kuoppamäki poseeraa nahkaisissa hapsuliiveissä ja puinen helminauha kaulassa. Hippiaikaa siis. Nyt aikuisiällä olen siitäkin jutellut hänen kanssaan.

Ai niin, piirtäminen on ollut aina mukana elämässäni. Ja niimpä ikätoverini saivat töllistellä aikaansaannoksiani lauantaisin hesarista.

Sanoma oy on tavalla tahi toisella seurannut mukanani. Voisinko nyt todeta kuusikymmentäviitosena että kaikki alkoi Nuori Hesa-liitteestä, aikana jolloin ei ollut läppäreistä tietoakaan ja olen nyt löytänyt ET:n jossa aijon kertoilla vuosikymmenien kulkua ja nimenomaan siitä minun elämäni perspektiivistä katsoen.

Minä tyyppisesti kirjoittaessa ei minulla ole rintakehä kaarella vaan iloisen myötämielisesti toisia ihmisiä kohtaan olen tietäni kulkenut ja toiset huomioon ottaen.

Olet tervetullut mukaani elämäni monenkirjaviin seikkailuihin

Kommentit (4)

Tuulikki
7/4 | 

Kirjoitus herätti nostalgisia muistoja. Seurasin Hesarin nuorten liitettä ahkerasti.  En ollut  ahkera kirjoittaja, pari kertaa kirjoitin ja kerran piirsin mukaan kuvan, joka julkaistiin. Launtaisin tuli myös radiosta nuorten sävellahja. Se piti kuunnella joka kerta ja parhaat biisit nauhoitin kelamankalle. Öisin kuunneltiin radio Luxemburgia, joka rätisi ja paukkui ja välillä ääni häipyi kokonaan.  Voi niitä aikoja. Kirjoituksesi on mukava tuulahdus menneiltä ajoilta!

Käyttäjä8908_0
Liittynyt27.3.2017
8/4 | 

Todellakin, radiosta ei tainnut tulla muuta nuorille suunnattua musiikkia kuin tuo nuorten sävellahja ja wanhukset :) muistaakseni haukkuivat sitä "rämpytykseksi" ja jonninjoutavaksi jonka aikana voisi tehdä jotakin hyödyllistäkin :) jne...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla