Kuvituskuva: https://www.vahvike.fi/fi/kuvat/aihe/1960-luku

Erityiset lapsuudet - tarinat näkymään

Kutsun Sinut tämän päivän aikuinen, eläkeläinen, mitä ihanuutta vain oletkaan!

Lapsen oikeudet täyttivät juuri 30 vuotta. Mitä se Sinulle tässä upeassa kohtaa elämää merkitsee?

Minulle se on merkinnyt kiitollisuutta toimia.  Aivan konkreettisesti haluan tuoda näkyviin ja kuulolle eri vuosikymmenillä biologisen kodin ulkopuolella eletyt lapsuudet. Tosielämän tarinoita tämän päivän aikuisilta. Avata ikkunan kuuntelemalla ja kirjoittamalla juuri nämä lapsuudet näkyväksi. Ydin on tunnekokemuksissa. Ihmismieliin pysyvästi kirjoitutetusta. Kokemustietoa vuosien läpi valolla ja lämmöllä.

Kutsun Sinut eri vuosikymmenillä biologisen kodin ulkopuolella kasvanut tämän päivän aikuinen! 

Kirjoittamaan, haastateltavaksi, juteltavaksi, kohdattavaksi, miten vain. Jokainen tarina on ainutlaatuinen. Haluatko Sinä antaa äänesi näkymään tarinana? Tavoitellaan sanoitusta hahmottomalle.

Pohtiessani itseänikin henkilökohtaisesti koskettavaa teemaa, koen yhteisen äänen olevan mahdollista. Pienestikin voi aloittaa. Kukin tarina on uniikki ja kertomisen arvoinen. Vuosikymmenissä ääni vain vahvistuu.  Kirjoitetaan siis yhdessä näkyviin jotain arvokasta ja erityistä.

Tämän päivän aikuisessa asuu aikaperspektiivin avaaman viisauden vahvistama lapsi!

Tavoitteenani on siis sanoittaa syvällisesti kylmänkliinistä sanaa -huostaanotto. Sanoittaa lapsen elämässä jotain täysin absurdia.  Kutsun ääneen puhumiseen myös lapsen ja/ tai nuoren perheitä. Kasvatuskodin aikuiset, äidit, isät, sisarukset. Näkyväksi siis lapsuuden kokonaisuus.

Kootut tarinat julkaisuna tavoittelevat syvempää ymmärrystä!

Sydänajatuksenani kokijan näkökulma. Kokemus on aina oikea. Ajan kanssa anonyyminä julkaistut tarinat vahvistukseksi itse päähenkilöille, lapsuudessa tai nuoruudessa huostaanotetuille. Paraillaan sijoitettuna eläville lapsille ja nuorille. Sijaisvanhemmille ja perheille. Biologisille vanhemmille ja perheille.

Edelleen uusien näkökulmien avautumista lastensuojelun kehitystyöhön ja päätöksentekoon. Kaikille, joiden elämään tai työhön lasten huostaanotot ja sijoitukset liittyvät. Vertaistukiryhmienvetäjille, alan opettajille ja opiskelijoille, asiantuntijoille ja päättäjille.

Kokemustiedon näkyväksi tekeminen on arvokasta. Oletko mukana matkassa?

Tavoitteenani on omalta pieneltä osaltani enemmän näkevää ja inhimillistä. Lapsen oikeuksien toteutuminen on meidän jokaisen henkilökohtainen oikeus lunastaa oikeudet lapselle. Edistää oikeutta juuri siihen ainutkertaiseen lapsuuteen, jonka lahjaksi on elämältä saanut.

 

Yhteysterveisin, SinikkaML

email:opitaanyhdessa@gmail.com

 

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Olen Ihmettelijä. 

Espoosta ja heti alkuun. Blogin kuvan teksti Loistotyypistä johdattaa sukunimeeni. Ei käsitykseen  omasta eriyisestä loistokkuudesta :).   Vaan ainutkertaisiahan me kaikki.

Niin ikäkään ei ole irrottanut ihmettelystä. Siksi myös tämä blogi. Ihmettelyä itseä lähellä olevista teemoista. 

Olen ison perheen äiti, eilisten pienten, nyt jo neljän aikuisen nuoren äiti. Onni on olla myös  isoäiti. Kaksi työuraa tehnyt, terveydenhoito -ja sosiaalialaa. Lastenjärjestötyötä, lapsen oikeuksien ja osallisuuden toteuttamista, yrittäjyyttä, tutkimusta, kehittämistä.

Luottamustehtävissä teatterikasvatus, kuvataidekasvasvatus. Vapaa-ajassa tiivis perheyhteys, kirjallisuuden opinnot, kulttuuri, matkat, elämää rakkaissa paikoissa.

Mm. näitä teemoja elettyinä ja teemoja tännekin ihmettelyyn. Jalat maassa, luovuus ja kauneus kaikkialla. Arjen ihanuutta, kuvin ja sanoin.     

Yhteysterveisin emaili: opitaanyhdessa@gmail.com

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla