
Marjat sopivat koristamaan suklaista kakkua.
Kardemummainen suklaamoussekakku
Pohja
1 pkt (260 g) keksejä, esim. LU Bastogne caramelized sugar & cinnamon
75 g voita
Täyte
200 g tummaa suklaata, 50 %
4 kananmunaa
2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
1 tl kardemummaa
¼ tl suolaa
koristeeksi mustikoita
Tee näin:
Kuumenna uuni 180-asteiseksi.
Murskaa keksit monitoimikoneessa muruiksi. Sulata voi ja lisää murujen joukkoon.
Painele murut irtopohjaisen kakkuvuuan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 6 minuuttia uunissa.
Tee täyte. Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai pinnoitetussa kattilassa samalla sekoitellen. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma kuohkeaksi. Yhdistä täytteen ainekset. Lisää kardemumma ja ripaus suolaa.
Kaavi täyte kakkuvuokaan murupohjan päälle. Jatka paistamista noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen tarjoamista, tarjoa mielellään seuraavana päivänä. Koristele halutessasi esimerkiksi tuoreilla mustikoilla.