Filotaikinaan kääräisty herkullinen lohi-pinaattitäyte maistuu kevään juhlapöydässä.
18 kappaletta
1 pkt filotaikinaa
Täyte
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
2 kananmunaa
1 dl riisiä
100 g tuoretta pinaattia
200 g loimulohta
½ tl suolaa
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pinnalle
1 dl oliiviöljyä
½ dl seesaminsiemeniä
- Keitä kananmunia 10 minuuttia ja hauduta riisi kypsäksi. Huuhtele pinaatti ja höyrytä muutama minuutti pannulla, niin että pinaatti menee kasaan. Perkaa ja hienonna lohi. Hienonna munat.
- Sekoita kaikki ainekset täytteeksi. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
- Levitä puolet filoarkeista pinoksi työpöydälle. Laita loput pakastimeen. Leikkaa arkit saksilla vaakasuoraan kahtia ja pystysuoraan kolmen osaan. Saat yhdestä arkista kuusi palaa.
- Nosta kaksi arkkia päällekkäin työlaudalle. Sipaise pintaan oliiviöljyä ja laita reilu ruokalusikallinen täytettä arkin alareunaan. Käännä reunat kummaltakin puolelta täytteen päälle ja kääri rullalle. Annos riittää noin 18 rullaan. Filotaikina murenee helposti, mutta voit tarvittaessa lisätä kolmannenkin arkin rullaa tukevoittamaan.
- Sivele rullien pinta oliiviöljyllä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
- Paista 200-asteisen uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.
Seuraa meitä Facebookissa