Unohda vapun perunasalaatista majoneesi.

4 annosta

1 kg kiinteitä perunoita
1 punasipuli
1 sitruuna
2 tl sitruunan raastettua kuorta
½ dl oliiviöljyä
1 tl sokeria
½ tl suolaa
3 rkl kapriksia
1 rasia (70 g) rucolan versoja ja mangoldia
rouhittua mustapippuria
(suolaa)

  • Keitä perunat kuorineen napakan kypsiksi. Kuori jäähtyneinä ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. 
  • Kuori ja halkaise punasipuli. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi.
  • Purista sitruunasta mehu ja yhdistä joukkoon oliiviöljy, sokeri, suola ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori.
  • Asettele perunaviipaleet lautaselle tai tarjoiluvadille. Valuta päälle puolet kastikkeesta ja rouhi perunoiden pintaan pippuria ja ripaus suolaa.
  • Huuhtele salaatti ja lisää joukkoon pari ruokalusikallista kastiketta. Asettele salaatti, punasipulit ja kaprikset perunoiden päälle.

    Muista myös sima! Katso uudet reseptit tästä.