Tämän perinteisen piparkakkutaikinan kanssa et voi epäonnistua. Leipomisiloa!

1 kranssi

200 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
3/4 dl tummaa siirappia
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
1 tl neilikkaa
1 kananmuna
1 ½ dl perunajauhoja
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl soodaa

  • ˜Sulata leivontamargariini kattilassa. Lisää joukkoon sokeri, siirappi ja mausteet. Jäähdytä seosta ja lisää taikinaan muna. Siivilöi joukkoon jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa yön yli.
  • Jaa taikina muutaman palaan ja ota pala kerrallaan kaulittavaksi huoneenlämpöön. Käytä tarvittaessa pöydällä vehnäjauhoja, jottei taikina tartu pöytään. Kauli ohueksi ja painele taikinasta pipareita. Nosta piparit lastalla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  • Paista pipareita 200-asteisessa uunissa koon mukaan noin 6 minuuttia. Jäähdytä ja koristele. ˜

Vinkki

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Paahda sokeria sulaksi massaksi valurautapannulla. Liimaa kuuman sokerin avulla tähtipiparit kranssiksi. Koristele kranssi sokerivesikuorrutuksella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla