Tämän perinteisen piparkakkutaikinan kanssa et voi epäonnistua. Leipomisiloa!
1 kranssi
200 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
3/4 dl tummaa siirappia
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
1 tl neilikkaa
1 kananmuna
1 ½ dl perunajauhoja
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl soodaa
- Sulata leivontamargariini kattilassa. Lisää joukkoon sokeri, siirappi ja mausteet. Jäähdytä seosta ja lisää taikinaan muna. Siivilöi joukkoon jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa yön yli.
- Jaa taikina muutaman palaan ja ota pala kerrallaan kaulittavaksi huoneenlämpöön. Käytä tarvittaessa pöydällä vehnäjauhoja, jottei taikina tartu pöytään. Kauli ohueksi ja painele taikinasta pipareita. Nosta piparit lastalla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista pipareita 200-asteisessa uunissa koon mukaan noin 6 minuuttia. Jäähdytä ja koristele.
Vinkki
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Paahda sokeria sulaksi massaksi valurautapannulla. Liimaa kuuman sokerin avulla tähtipiparit kranssiksi. Koristele kranssi sokerivesikuorrutuksella.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa