Tarjoa kalamureke viipaloituna itsetehtyjen pitaleipien välissä.
Kalamureke
800 g perattua lohta
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
1 ½ rkl korppujauhoja
3 tl piparjuuritahnaa
½ tl rouhittua valkopippuria
1 tl suolaa
- Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Lisää uuniin uunipannu, jonka pohjalla on reilusti vettä.
- Paloittele perattu ja nahaton lohi monitoimikoneen kulhoon. Lisää joukkoon kerma, munat, korppujauhot ja mausteet. Soseuta tasaiseksi massaksi.
- Lisää massa voideltuun uuni- tai silikonivuokaan ja peitä foliolla. Nosta vuoka vesihauteeseen kypsymään noin 50 minuutiksi eli kunnes mureke on hyytynyt.
- Tarjoa mureke lämpimänä pääruokana tai viipaloituna pitaleipien välissä.
- Vinkki! Halutessasi voit silputa murekemassan joukkoon tilliä ja ruohosipulia tai levittää murekkeeseen kerros höyrytettyä pinaattia.
Pita-leivät
8 kpl
2 ½ dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
4–5 dl durumvehnäjauhoja
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
- Lisää suola, öljy ja vähitellen jauhot. Vaivaa taikina tasaiseksi. Kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa.
- Jaa kohonnut taikina 8 osaan ja pyörittele palat pulliksi. Kauli pullat pyöreiksi kiekoiksi (halkaisija noin 15 cm). Anna leipien kohota leivinpaperin päällä leivinliinalla peitettynä puolisen tuntia.
- Nosta uunipelti viideksi minuutiksi kuumenemaan 225-asteiseen uuniin. Vedä pitaleivät leivinpaperin avulla kuumalle pellille. Paista leipäsiä uunin keskitasolla 10–12 minuuttia.
Ketsuppikastike
2 dl ranskankermaa
½ dl luomuketsuppia
½ tl paprikajauhetta
pari tippaa tabascoa
Sisältö jatkuu mainoksen alla
- Sekoita ainekset yhteen ja tarjoa kalamurekkeen kanssa pitaleivän välissä.
Seuraa meitä Facebookissa