
Nämä gluteenittomat muffinit täytetään mustikoilla ja vadelmilla. Pursota päälle kermaa ja koristele marjoilla, niin saat näyttävän ja suloisen herkun kahvipöytään.
Kuningatarmuffinit
8 isoa tai 14 pientä
125 g voita tai leivontamargariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
½ sitruunan raastettu kuori
4 dl gluteenitonta jauhoseosta, esim. Semper gluten free mix
½ dl kookoshiutaleita
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Täyte
3 dl mustikoita
2 dl vadelmia
1 tl perunajauhoja
1 rkl sokeria
Pinnalle
2 dl kuohukermaa
1 rkl tomusokeria
tuoreita marjoja
Tee näin
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää vaahdon joukkoon munat yksitellen. Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita kuivat aineet ja lisää kaikki ainekset taikinaan.
- Sekoita mustikoiden ja vadelmien joukkoon perunajauho ja sokeri.
- Lusikoi taikinaa muffinivuokiin. Lisää päälle marjoja.
- Paista muffineita koon mukaan 20-30 minuuttia. Jäähdytä muffinit.
- Vaahdota kermavaahto ja lisää joukkoon tomusokeri. Koristele muffinit kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla.