
Marenkilevyistä, kinuskivaahdosta ja raparperista koostuva pavlova on ihana herkku kevään ja kesän kahvipöytään.
Raparperipavlova
12 palaa
- 7 kananmunanvalkuaista
- 3 dl sokeria
- ½ rkl maissitärkkelystä (esim. Maizena)
Täyte
- 2–3 raparperinvartta
- 2 rkl vettä
- 2 rkl sokeria
- 2 dl vispikermaa
- 250 g rahkaa
- ½ dl kinuskikastiketta
- 1 tl vaniljasokeria
- (½ dl kinuskikastiketta)
- Laita uuni kuumenemaan kiertoilmatoiminnolle 135 asteeseen.
- Vatkaa valkuaisia sähkövatkaimella muutama minuutti. Lisää sokeri vähitellen. Vaahdota seos niin kovaksi vaahdoksi, että se pysyy kulhossa, vaikka käännät sen ylösalaisin.
- Siivilöi maissitärkkelys vaahtoon ja sekoita.
- Levitä vaahdosta kaksi kiekkoa (läpimitta 24 cm) kahdelle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista marenkeja 1 tunti, vaihda peltien paikkaa ja paista vielä 30 minuuttia. Kytke uunista virta ja jätä marengit jälkilämpöön tunniksi tai pitempäänkin, jos marengit eivät ole rapeutuneet. Jäähdytä marengit.
- Kuori ja pätki raparperinvarret 5 cm:n pätkiksi. Lisää raparperit ja vesi kuumalle paistinpannulle. Anna veden haihtua ja ripottele palojen päälle sokeria. Jäähdytä palat.
- Vaahdota kerma sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja kinuskikastike.
- Kokoa kakku. Nosta marenkilevy tarjoiluvadille. Levitä kinuskikerma ja puolet raparpereista marenki-levyn päälle. Nosta sen päälle toinen marenkilevy ja muotoile loppu kermavaahto ja raparperit keoksi marengin päälle.
- Valuta kuorrutuksen päälle kinuskikastiketta.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa