
jälkiruuat, kakut
Nyt viikonlopuksi suklaakakkua! Koristele herkku tyrni- tai pihlajanmarjoilla.
12 annosta
200 g tummaa suklaata 70 %
200 g pekaanipähkinöitä
200 g voita
1 dl sokeria
1 rkl kaakaojauhetta
5 munaa
Leivitykseen:
voita
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Päälle:
vaahterasiirappia
tyrnimarjoja
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Lisänä:
kermavaahtoa
- Lohko suklaa monitoimikoneen kulhoon. Lisää pähkinät, säästä neljännes koristeluun. Jauha tasaiseksi.
- Lisää joukkoon pehmeä, paloiteltu voi, sokeri ja kaakaojauhe. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset monitoimikoneen kulhoon ja surauta ainekset sekaisin.
- Vatkaa valkuaisista erillisessä kulhossa kova vaahto. Lisää vaahto hellästi sekoittaen taikinan joukkoon.
- Voitele irtopohjavuoka (halkaisijalta noin 25 cm) huolellisesti voilla. Kumoa taikina kakkuvuokaan. Paista kakkua 200-asteisen uunin keskitasolla noin puoli tuntia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Irrota kakku vuuasta ja jäähdytä.
- Levitä kakun pintaan ennen tarjoilua reilusti vaahterasiirappia ja tyrnimarjoja. Tarjoa kermavaahdon kanssa.
Seuraa meitä Facebookissa