
Tämä herkullinen leivos valloittaa kesäisin koko Kuhmon seudun. Ehkä kohta koko Suomen? Katso helppo ohje.
15 kpl
Pohja
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
1 dl vettä
1–2 tl rommiaromia,
esim. Dr. Oetker
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Täyte
2 dl mansikkahilloa
3 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Koristelu
¾ dl mansikkahilloa
1–2 l mansikoita
2 dl vettä tai mansikkamehua
1 dl hyytelösokeria
- Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi joukkoon. Kumoa taikina leivitettyyn kakkuvuokaan, mielellään neliön muotoiseen tai pyöreään vuokaan, halkaisija noin 24 cm. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia.
- Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen kerrokseen. Sekoita kostutusaineet ja kostuta pohjat. Vatkaa kermavaahto ja lisää sokeri. Levitä pohjalle mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Nosta kansilevy päälle.
- Koristele kakku. Levitä kannelle ohut kerros hilloa. Asettele halkaistut mansikat kakun pinnalle. Kiinnitä kakun ympärille irtopohjavuoan reunat.
- Kuumenna vesi tai mehu kattilassa. Lisää joukkoon hyytelösokeri samalla sekoittaen. Kiehauta ja jäähdytä muutaman minuutin ajan. Lusikoi kiillettä mansikoiden päälle. Anna hyytelön jähmettyä.
- Irrota kakkuvuoan reunat. Leikkaa kakku terävällä veitsellä leivoksiksi. Pyyhi leikkauksen välissä veitsen pinta puhtaaksi, niin leikkauspinta pysyy siistinä.
Ohje: leipomoyrittäjä Mikko Heikkinen, Hyvärisen leipomo, Kuhmo
Muista myös nämä herkut:
Seuraa meitä Facebookissa