Sato kannattaa korjata talteen aurinkoisina ja kuivina syyspäivinä sekä samalla pitää sadonkorjuujuhlat – ne piristävät loppukesän tummenevia iltoja.

Säilöntä on mukavaa ja muodikasta. Oikeasti se on aika vaivatontakin. Mahdottomalta säilöntäurakka tosin voi tuntua silloin, kun omenapuut ja marjapuskat notkuvat satoa enemmän kuin maija jaksaa keittää ja säilöjä soseuttaa.

Vihannesmaan tehokasvajatkin aiheut­tavat satoisina vuosina päänvaivaa, ja säilöntäkauden ollessa kuumimmillaan, ovat uudet vinkit kullan arvoisia.

Näillä ohjeilla omena taipuu ketsupiksi ja porkkana marmeladiksi. Eikä jää sato käyttämättä, oli sitä miten paljon tahansa.

Nyt alkavat kotipuutarhurin palkkapäivät!

  1. Herkkuja kesäkurpitsasta

  2. Omenaketsuppi

  3. Herukka-rosmariinilikööri

  4. Tähtianiksella maustettu sekamehu

  5. Porkkana-inkivääri-marmeladi

  6. Kolme ihanaa omenamarmeladia