Hyvä tee vaatii aina raikkaan veden ja puhtaan kattilan tai keittimen. Sopiva teen haudutusaika on 1–6 minuuttia.

  1. Esilämmitä teekuppi tai -kannu, jotta haudutuslämpötila pysyisi riittävän korkeana.
  2. Kuumenna teevesi siihen lämpötilaan, joka on mainittu teepakkauksessa.
  3. Annostele teetä siivilään reilu teelusikallinen noin parin desin teekupillista kohden. Varo rikkomasta teelehtiä.
  4. Hauduta tee kaataen vesi siivilän läpi tai upottaen siivilä veteen. Haudutustapa vaikuttaa makuun jonkin verran, joten kokeile molempia tapoja.
  5. Hauduta teetä teepakkauksessa mainittu aika ja poista siivilä astiasta. Tarjoile ja nauti.

Lue myös: Tämän vuoksi tee kannattaa nauttia 0,5 tuntia ennen tai jälkeen aterian

Mausta tee

  • Sitruunaviipaleella
  • Hunajalla

Muista!

Tee nautitaan haaleana, ei kuumana.

Hyödy!

Antioksidantteja

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
  • solujesi suojaksi

Magnesiumia

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  • sydämen tueksi

C- ja B-vitamiineja

  • vastustuskyvylle

Kofeiinia

  • virkistäjäksi.

3 x matcha

Mihin matcha sopii?

  1. Jauhettu vihreä tee (matcha) sopii esimerkiksi vaniljajäätelön mausteeksi.
  2. Se käy myös leivontaan, kokeile esimerkiksi juustosarviin.
  3. Lisää matchaa smoothieen, saat jännittävän värin ja uuden maun.

Kysely

Tykkäätkö juoda vihreää teetä?

Kyllä
Kyllä
89.4%
En
En
10.5%
Ääniä yhteensä: 19
Sisältö jatkuu mainoksen alla