Tämä kuva on kuvituskuva. Kuva: Istockphoto
Tämä kuva on kuvituskuva. Kuva: Istockphoto

Viipale tätä muhevaa juustotorttua sopii salaatin kanssa korvaamaan kokonaisen aterian, kirjoitti ET-lehti 1980-luvulla. Tämä ohje maistuu edelleen: Kokeile sinäkin helppoa reseptiä!

Pohja

150 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl maitoa
1 dl emmentalraastetta

Täyte:

2 munaa
2 dl kermaa
1 rkl vehnäjauhoja
4 dl emmentalraastetta

Tee näin

  • Sekoita voi ja vehnäjauhot keskenään. Lisää joukkoon maito ja juustoraaste.
  • Painele taikina matalan vuoan pohjalle ja reunoille.
  • Paista 225 asteessa kypsäksi.
  • Sekoita munat, kerma ja juustoraaste keskenään ja kaada seos tortun syvennykseen.
  • Paista kunnes täyte hyytyy ja saa väriä.

Lue myös: 1980-luvun hittiohje: Peruna-juustosämpylät

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Resepti on julkaistu alunperin Eläketieto 3/1980 -lehdessä, jonka kuvan näet Instagram-tilillämme.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Vierailija

Kadeksakymmenluku  on aika nuori.  Itse  kokkaan  keittokirjoista ennen sotia.   Ruokaisi, maustuvia, kotimaisin annoksin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla