Saisi olla vanhempikin, sanoo keräilyn asiantuntija Pentti Avomaa lukijan kuvailemasta arvoesineestä.

Lukijan kysymys:

Minulla tällainen sokerikko Villeroy & Bochilta, ojka sijoittuu 1874–1909 aikaan leiman mukaan.
Olisin kiitollinen hinta-arviosta.

Leena

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Asiantuntijan vastaus:

Tämä sokerikko on yli 100 vuotta vanha, mutta Villeroy & Bochin asteikossa se ei ole vielä järin vanha – yhtiön juuret nimittäin ulottuvat vuoteen 1748, jolloin herra Boch aloitteli Ranskassa poikiensa kanssa käyttökeramiikan tekoa. Sieltä toiminta laajeni Luxemburgiin ja Saksaan tehdaslaajennuksin, yritysostoin ja fuusioin. Yhtiön astiat ovat tunnettuja laadustaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämä sokeriastia on tehty Dresdenissä, kuten pohjan leimasta näkyy. Valitettavasti kuvasta ei näy selkeästi, missä kunnossa se on, ja kunto vaikuttaa oleellisesti hintaan.

Mutta mitenkään harvinaisia nämä eivät ole hyväkuntoisinakaan. Äskettäin oli Bukowskis Marketin nettihuutokaupassa tarjolla  Villeroy & Bochin Rubus-astiasto juuri tuolta ajalta. Siinä oli 43 osaa, johon kuului tarjoilumaljoja, lautasia, kastikekulho yms. Joissakin oli reunavaurioita ja säröjä, mutta vain 200 euron lähtöhinnasta huolimatta astiasto ei mennyt kaupaksi.

"200 euron lähtöhinnasta huolimatta astiasto ei mennyt kaupaksi."

Lähtöhintahan on lisäksi arviohinta, eli tämän astiaston olisi saanut ehkä paljonkin halvemmalla.

Myöskään kansainvälisillä nettihuutokauppamarkkinoilla ei paljon pyydetä tämän tyyppisistä astioista, koska tarjonta on runsasta. Arviohinta on siis tälle sokerikolle 15–25 euroa – jos se on priimakuntoinen.

Kysy mitä tahansa!

Kysy meiltä terveydestä, ravitsemuksesta, seksistä, lakiasioista, puutarhanhoidosta ja antiikista.

Lähetä oma kysymyksesi asiantuntijalle täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla