Kananpojan lihassa on vain neljä prosenttia rasvaa ja avokado taas on todellinen terveyspommi, niinpä tämä maukas yhdistelmä tekee kaikin puolin hyvää.
Mantelikanapyörykät
15 pyörykkää
400 g kananpojan jauhelihaa
1 dl kuorittuja manteleita
1 dl silputtua basilikaa ja persiljaa
2 tl raastettua sitruunan kuorta
50 g tuorejuustoa, esim. ruohosipuli
½ tl juustokuminaa
¾ tl suolaa
Paistamiseen voita tai öljyä
- Rouhi mantelit.
- Silppua yrtit ja raasta hyvin pestyn sitruunan kuori.
- Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi.
- Pyöritä taikinasta palleroita. Paista pyörykät paistinpannulla meheviksi noin 10 minuutin ajan.
Avokadokuskus
4 annosta
3 dl haudutettua täysjyväkuskusta
2 tomaattia
1 avokado
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
½ dl silputtua minttua
¼ tl mustapippuria myllystä
½ tl suolaa
- Valmista kuskus paketin ohjeen mukaan. Anna kuskuksen jäähtyä.
- Halkaise tomaatit ja koverra pois vetiset siemenet. Kuutioi tomaattiliha. Halkaise avokado, poista kivi ja kuutioi hedelmä. Purista avokadojen päälle sitruunaa. Silppua minttu.
- Sekoita kaikki ainekset hellästi yhteen ja mausta pippurilla ja suolalla.