
Kesäkurpitsasta on vaikka mihin!
Kurkun sukuinen kesäkurpitsa puskee satoa. Monitoimikasvis sopii kaikkeen. Pilko, raasta ja rouskuta sellaisenaan.
- Pieni on paras
Älä osta tai kasvata jättimäisiä kesäkurpitsoja. Mehukkaimmillaan ne ovat alle 30-senttisinä. - Käy moneksi
Pilko kesäkurpitsaa keittoihin ja pataruokiin, raasta sämpylätaikinaan tai tee siitä pihvejä fetajuuston kanssa. Kakkutaikinaankin raaste käy. Etikkaliemessä voit säilöä herkun talven varalle. - Pidä napakkana
Pilko kesäkurpitsa keittoihin ja pataruokiin vasta haudutuksen lopussa, niin se pysyy napakkana. Tai paahda pannulla kuutiot ja kippaa ne keiton joukkoon krutonkien tapaan. - Vaali viileässä
Kesäkurpitsa säilyy viileässä jopa 2–4 kuukautta, parhaiten +10-asteessa. - Helli masua
Kepeä kasvis sisältää C- ja E-vitamiineja ja edistää ruuansulatusta sekä suojaa suoliston limakalvoja.
Raikkaat kesäkurpitsaruuat – top 3
1. Kesäkurpitsapizza, katso ohje:
2. Kesäkurpitsamoussaka, katso ohje:
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
3. Kesäkurpitsainen broileri-pastavuoka, katso ohje:
4. Lohi-kesäkurpitsapiiras, katso ohje:
5. Kesäkurpitsaminestronekeitto, katso ohje:
Seuraa meitä Facebookissa