Kesäkurpitsasta on vaikka mihin!
Kesäkurpitsasta on vaikka mihin!

Kurkun sukuinen kesäkurpitsa puskee satoa. Monitoimikasvis sopii kaikkeen. Pilko, raasta ja rouskuta sellaisenaan.

  1. Pieni on paras
    Älä osta tai kasvata jättimäisiä kesäkurpitsoja. Mehukkaimmillaan ne ovat alle 30-senttisinä. 
  2. Käy moneksi
    Pilko kesäkurpitsaa keittoihin ja pataruokiin, raasta sämpylätaikinaan tai tee siitä pihvejä fetajuuston kanssa. Kakkutaikinaankin raaste käy. Etikkaliemessä voit säilöä herkun talven varalle. 
  3. Pidä napakkana
    Pilko kesäkurpitsa keittoihin ja pataruokiin vasta haudutuksen lopussa, niin se pysyy napakkana. Tai paahda pannulla kuutiot ja kippaa ne keiton joukkoon krutonkien tapaan.
  4. Vaali viileässä
    Kesäkurpitsa säilyy viileässä jopa 2–4 kuukautta, parhaiten +10-asteessa.
  5. Helli masua
    Kepeä kasvis sisältää C- ja E-vitamiineja ja edistää ruuansulatusta sekä suojaa suoliston limakalvoja.

Raikkaat kesäkurpitsaruuat – top 3

1. Kesäkurpitsapizza, katso ohje:

 

2. Kesäkurpitsamoussaka, katso ohje:

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Kesäkurpitsainen broileri-pastavuoka, katso ohje:

 

4. Lohi-kesäkurpitsapiiras, katso ohje:

 

5. Kesäkurpitsaminestronekeitto, katso ohje:

Sisältö jatkuu mainoksen alla