Puolukoiden tilalla maistuvat myös mustikat. Lohko silloin täytteeseen hapokkaita omenia.

1 iso piirakka, noin 8 palaa

  • ¬Ĺ pkt (500 g) valmista ruistaikinaa, esim. Myllyn Paras
  • 1 prk (200 g) vaniljarahkaa
  • 2-3 omenaa
  • 1 dl puolukoita
  • 1 tl kanelia
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl muscovadosiirappia

 Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Ota toinen paketin levyistä sulamaan, pistä loput takaisin pakasteeseen. Sulata taikinaa huoneenlämmössä leivinpaperin päällä noin tunti. Kauli

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

se suorakaiteen muotoiseksi levyksi, kooltaan noin 25 x 35 cm.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Levitä vaniljarahka pituussuuntaan taikinan päälle noin 10 sentin levyiselle alueelle. Lohko rahkan päälle omenoita ja ripottele pintaan sokeria ja kanelia. Lisää lopuksi täytteeseen puolukat.

Nosta taikinanreunat täytteen päälle, niin että täyte näkyy keskeltä. Rypytä reunat ja nipistä päät yhteen.

Paista piirasta 200 asteessa noin 25 minuuttia. Ennen tarjoilua pursota pintaan vielä siirappia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla