Kahdeksan ihanaa suklaareseptiä. Neljä tärkeää faktaa suklaan käsittelyyn. Nyt tekee mieli jo kauppaan ostamaan raaka-aineita!

  1. Kaakaon määrä värittää suklaata. Vahvimmissa tummissa suklaissa kaakaota on jopa 90 prosenttia. Maitosuklaassa maito korvaa osan kaakaosta. 
  2. Valkosuklaassa kaakaomassaa ei ole lainkaan.
  3. Kaakaopavun ravintosisältö on vakuuttava. Peräti 10 prosenttia kaakaon painosta on antioksi­dantteja. Lisäksi kaakaossa on reilusti magnesiumia ja rautaa.
  4. Perinteisen suklaan valmistuksessa kuumennus tuhoaa hyvät ainekset.
  5. Raaka­suklaata ei kuumenneta yli 46 asteen, joten lempeä menetelmä takaa myös ravinto­aineiden säilymisen.
  6. Sulan suklaan vihollinen on vesihöyry, se tekee suklaasta rakeisen. Kattilan pohjalla suklaa palaa helposti pohjaan. Parhaiten sulatus käy mikrossa tai vesihauteessa.

Raakasuklaat testissä: Yksi ylitse muiden

Katso herkulliset suklaareseptit