Vappuna se taas tapahtuu: Lapin hiihtokeskukset tyhjenevät.

Paikalliset kutsuvat ilmiötä nimellä äkkikuolema. Karusta nimestään huolimatta tapahtuma saa monessa yrittäjässä aikaan helpotuksen huokauksen. Kiivaat sesonkiviikot ovat ohi, ja nyt on aikaa huilata.

Moni yrittäjä pistää putiikin oven säppiin ja häipyy lomalle. Esimerkiksi Ylläkseltä on vaikeaa löytää ruokaravintolaa, joka on auki toukokuussa. Majoituspaikkoja kyllä löytyy, samoin kuin ruokakauppoja.

Saariselän matkailuneuvonnasta kerrotaan, että osa palveluista on auki ja osa kiinni.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

–  On täällä ruoka- ja majoituspaikkoja auki. Jonkin verran on kulkijoita, koska toukokuun alussa on vielä hyvät hiihtokelit, kertoo asiakasneuvoja Kirsti Magga.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lue myös: Näitä paikkoja et ehkä Lapista ole vielä löytänyt!

Yhdellä rysäyksellä 20 senttiä uutta lunta

Toukokuu on rauhaa etsivälle matkailijalle otollista aikaa, koska missään ei ole ruuhkaa. Samalla voi seurata, kun Lapin luonto heräilee kevääseen. Patikkareissulla voi nähdä esimerkiksi muutaman päivän vanhoja poronvasoja.

Tänä vuonna patikoimaan ei kannata lähteä kuin vasta loppukuusta. Ainakin Saariselällä on vielä reippaasti lunta.

– Tänä aamuna tuli vähintään 20 senttiä lunta. Vuodet vaihtelevat hirveästi lumen suhteen, sanoi Magga tiistaina ET-lehdelle.

Runsaslumisen talven jälkeen maa pysyy märkänä pitkään, joten ilman kumisaappaita tai varrellisia vaelluskenkiä ei luontoon kannata lähteä.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla