Wawelin alue ­Veikselin varrella on ­Krakovan yksi päänähtävyys. Aamulla on hiljaista.
Wawelin alue ­Veikselin varrella on ­Krakovan yksi päänähtävyys. Aamulla on hiljaista.

Mistä matkamies Jaakko Selin tykkää Krakovassa? Jos haluat takuuvarmat matkakokemukset, seuraa Jaakon jalanjälkiä räätälien kaupunkiin, maitobaareihin ja vanhaankaupunkiin.

  1. Vanhaa keskustaa kiertävän puiston pohjoispuolella on Kleparz, räätälien ja seppien entinen kaupunki.
    Nykyisin alue on uusklassisen- ja jugend-arkkitehtuurin täyttämä. Tori täyttyy joka päivä asiakkaista ja kauppiaista, jotka myyvät kojuissa juustoja, yrttejä, leipiä ja kaikkea metsäsienistä ja rantaleluista kenkiin, kaloihin, sateenvarjoihin ja kärpäslätkiin. Kauppa käy puolaksi tai huitoen.
  2. Maitobaarit, ­mlecznyt, ovat kansanpaikkoja, joissa saa ruokaa ja ­juomaa viisi kertaa turistipaikkoja halvemmalla.
    Kun pyydän mixed ­pierogi, saan lautasellisen pelmenin tapaisia pikkupiirakoita kaali-, peruna- ja lihatäytteellä. Suosikkini ovat osoitteissa Ul. Sw Tomasza 24 ja Ul. Czysta 1.
  3. Krakovassa tuotetaan toiseksi eniten puhallettuja lasisia joulukoristeita maailmassa, mutta laatu ja mallit ovat kuulemma maailman ykkösiä. Herkkiä ja taidokkaasti koristeltuja ja heliseviä palloja, käpyjä, kelloja ja kuvioita myydään ympäri vuoden. Värit ja kimallus sokaisevat. Vanhankaupungin torin Verkahalliin, valtavan upean renessanssisen Sukiennice-rakennuksen yläkertaan, voi poiketa valitsemaan omansa.

"Maitobaareista saa ruokaa ja ­juomaa viisi kertaa turistipaikkoja halvemmalla. "

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Maitobaareissa ruoka on paitsi edullista niin se on myös maukasta. Voisin kuvitella krakovalaisen perheenäidin tarjoavan sitä perheelleen. Syksyisin suosikkini on sienillä täytetyt pierogit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla