Helppi-hahmo auttaa turisteja Helsingissä.
Helppi-hahmo auttaa turisteja Helsingissä.

Suomen pääkaupunki Helsinki on kesällä täynnä tapahtumia, joista nauttii koko perhe. Miksi et yhdistäisi lomareissua lastenlastesi kanssa joihinkin näihin kivoihin juttuihin?

 1. Helsinki Cup 2015 5.–10.7.

  Olympiastadionin Helsinki Cup on yksi Euroopan suurimmista juniorijalkapalloturnauksista. Siihen osallistuu sadoittain joukkueita eri maista. Tämän vuoden turnaus on järjestyksessään jo 40.

 2. Gymnaestrada-voimistelufestivaali 12.–18.7.

  Voimistelun kansainvälinen suurtapahtuma tuo Helsinkiin 21 000 osallistujaa yli 50 maasta. Viikon aikana voi nähdä esitysohjelmia Senaatintorilla, Olympiastadionin alueella ja Messukeskuksessa.

 3. Skidit Festarit 1.8.

  Skidit Festarit on suunnattu koko perheelle ja sen sisältö alle 12-vuotiaille. Kalliossa järjestettävän tapahtuman sisältö koostuu työpajoista, teatteri-, sirkus-  ja musiikkiesityksistä, ruokameiningistä ja elokuvanäytöksistä.

  Lue myös: Matkatoimistoissa on huomattu uusi sukupolvi-ilmiö

 4. Viaporin tuoppi 2015 14.–16.8.

  Veneet kiinnostavat aina kaikenikäisiä: Viaporin Tuoppi Suomenlinnan merilinnoituksella on Euroopan suurin puuvenetapahtuma ja -kilpailu.

 5. Helsingin juhlaviikot 14.–30.8. ja Taiteiden yö 20.8.

  Suomen suurin monitaidefestivaali täyttää Helsingin ohjelmallaan, joka perinteisesti tapahtumia myös lasten mieleen. Mukana on muun muassa ihana uusi juttu, leijafestivaali Kaivopuistossa.

 6. Minimarathon lapsille 15.8.

  Helsinki City Marathonin yhteydessä järjestettävän Mini Marathonin matkan taittaa pienemmilläkin lenkkitossuilla. Reitin pituus on noin yksi kilometri ja sen maali sijaitsee Olympiastadionilla.

 7. Lasten Festarit 2015 16.8.

  Tässä ilmaistapahtumassa pääset nauttimaan ensiluokkaisista esiintyjistä ja osallistumaan monenlaisiin aktiviteetteihin.

 8. Billy Elliot -musikaali 25.8. alkaen

  Billy Elliot on koskettava tarina nuoresta pojasta, jolla on unelma. Nyt tuo tarina on nähtävissä Helsingin kaupunginteatterin lavalla, Elton Johnin ihanan musiikin kera.
  Peacock-teatterissa.

  Kiinnostava artikkeli:
  Lapsenlapsen nolot kysymykset - mitä mummo voi vastata?

 9. Upea nukkenäyttely  30.8. saakka

  Nukketeatteri Sytkyjen 30-vuotisnäyttely sijaitsee Helsingin talvipuutarhan kasvien keskellä. Tiistaisin 7.7.–4.8. myös kesäsatu kello 10 ja 12.

 10. Sibeliuksen maailma -näyttely 6.9 saakka

  Musiikkinäyttely koko perheelle intohimoisesti viulua soittaneesta miehestä Virka Galleriassa.

Lähde: Visit Helsinki
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lasten Helsinki -ilmaiskartta tarjoilee alennuksia ja helppoja kohteita

 • Poimi uudesta, ilmaisesta karttaesitteestä hyödylliset vinkit vaippaidenvaihto-pisteistä lapsiperhe-ystävällisiin kauppohin, ravintoloihin ja tekemisvinkkeihin.
 • Taskukokoinen Lasten Helsinki -kartta on koottu yhdessä Bellablogien Riikka Sipilän kanssa, sisältäen kaiken oleellisen lapsiperheiden Helsingin-lomaa varten.
 • Karttaesitteellä saat myös alennuksia Helsingin parhaisiin kesäkohteisiin.
 • Esitettä julkaistaan neljällä kielellä ja sen voi noutaa Helsingin matkailuneuvonnasta (Pohjoisesplanadi 19), hotelleista sekä useista kartan kohteista.
 • Karttaesite on ladattavissa myös osoitteessa www.visithelsinki.fi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla