Hyvinvointibuumi näkyy Portugalissa. Matkaopas-lehti kertoo parhaimmat paikat.
Hyvinvointibuumi näkyy Portugalissa. Matkaopas-lehti kertoo parhaimmat paikat.

Matkailun erikoislehti Matkaopas 5/2015 ilmestyy 30. syyskuuta. Minne nyt mennään? Miten matkustaa halvalla Japanissa? Missä kannattaa syödä Dubaissa?

Matkaopas 5/2015 nostaa matkakuumetta ja lähtee kanssasi reissuun. Tässä numerossa katseen vangitsee lepolomailu.

Kanaria

Kanarialla silmä lepää La Gomeran maisemissa. Nousemme Garajonayn kansallispuistoon kokeneen patikoijan Pentti Korpelan opastamana. La Gomeralle on Teneriffalta alle tunnin lauttamatka. Jutussa selviää, missä saa saaren parasta kotiruokaa.

Portugali

Hyvinvointibuumi koskee myös matkailua. Nautimme hoidoista ja hyvästä ruuasta Portugalin länsirannikolla, jossa wellness-lomailu on  edullisimmillaan juuri nyt, lokakuusta maaliskuuhun. Poimi parhaat vinkit.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Japani

Nousevan auringon maa on kalliin maineessa, mutta pikkurahallakin pärjää. Lue, missä voi majoittua alkaen 25 eurolla ja syödä muutamalla eurolla. Tutkimme Tokion, Fukuokan ja Osakan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Arabiemiirikunnat

Dubaihin pääsee nyt edullisesti. Ruokatoimittaja Mika Remes johdattaa meidät Dubain herkullisimpiin pöytiin ja uhkeimmille aterioille. "Alkupalaksi ostereita talon tapaan samppanjavaahdon, kaviaarin ja lehtikultalastujen kera."

Sveitsi

Zürich on hillittyjen pohattojen kaupunki ja ehdottomasti vierailun arvoinen. Lue tuhti pintaa syvemmältä -pakettimme sisäpiirin vinkkeineen, ravintolatärppeineen ja hotellisuosituksineen. Sekin selviää, mistä saa parhaat tuliaiset ja minne kannattaa mennä rentoutumaan.

Italia

Milano on muotikaupunkien ykkönen. Siellä asuu suomalainen Marjaana Karjalainen, joka istaa meille kaupungin parhaat kadut, kiinnostavimmat nähtävyydet ja mukavimmat ravintolat.

Venäjä

Murmansk täyttää ensi vuonna sata vuotta. Miten tapahtumaan valmistautuu koko elämänsä kaupungissa asunut Jäänsärkijä Lenin -museon johtaja? Entä mitä ravintolaa hän suosittelee matkailijalle?

James Bondin jäljillä

Suomalaispari Pirita ja Mika kiertävät maailmaa agentti 007:n jalanjäljillä ja kertovat matkoistaan blogissa. Tiesitkö, että Jameksen on kerrottu reissanneen myös Kotkassa ja mahdollisesti myös Haapasaaressa?

Pelle Miljoonan matkat

Elämäni matkat -sarjassa kokemuksensa kertoo ikirokkari Pelle Miljoona. Hän on yöpynyt puistoissa, tuijottanut kobraa silmästä silmään ja pelastautunut tulipalosta Perussa. Miten hän nykyisin, kuusikymppisenä, matkustaa?

Matkailijan rokotukset

Perusrokotusten lisäksi on hyvä selvittää muutkin tarvittavat piikit. Lue 8 tärkeintä vinkkiä.

Lisäksi

Tarjoilemme täyden kattauksen matkailu-uutisia ja -vinkkejä. Lukijakuva omatoimimatkalta Myanmarista ja lukijatarina Thaimaasta: "Jos olet huononäköinen ja puoliksi kuuro, kuten mieheni, en suosittele lähtemään silmälasit päässä kaatosateella pimeän tultua ajelemaan, kuten me teimme."

Voit tilata lehden täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla