Ryhävalaat viettävät kesät pohjoisen viileissä vesissä ja talvet etelän lämmössä. Uintimatkaa kertyy vuodessa  25 000 kilometriä.
Ryhävalaat viettävät kesät pohjoisen viileissä vesissä ja talvet etelän lämmössä. Uintimatkaa kertyy vuodessa 25 000 kilometriä.

Kauniit eläimet sekä luonto houkuttelevat Viroon, Islantiin ja Dominikaaniseen tasavaltaan. Niiden valas- ja hyljeretkillä pääsee nauttimaan uskomattomista kokemuksista.

  • 1. Islanti

Jäämeri hohkaa kylmää Húsavikin kalastajakylän edustalla Islannin pohjoisrannikolla. Näissä vesissä liikkuu lahtivalaita, ryhävalaita ja myös sinivalaita, suurimpia maapallolla koskaan eläneitä eläimiä.  

Vanhat kalastusalukset ovat saaneet uuden elämän valasretkien ansiosta. Kapteeneina toimivat entiset kalastajat. Mukana retkillä on aina myös valas-asiantuntija. Valassafareita on huhti-marraskuussa, eniten heinä-elokuussa.
North Sailing aloitti safarit jo 1995, kolmen tunnin retki 58 €.

  • 2. Dominikaaninen

Tiesitkö että jättiläisvalaat osaavat laulaa?

Jos haluat kuulla ryhävalaiden vedenalaista musiikkia Dominikaanisessa tasavallassa, ajoita matkasi tammi-maaliskuulle. Samanánlahti on silloin maailman parhaita tarkkailupaikkoja, kun jopa 30 tonnia painavat ryhävalaat valloittavat  lahden.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Talvisin noin 3 000‒5 000 valasta vaeltaa pohjoisen kylmistä vesistä Samanánlahdelle pariutumaan ja synnyttämään poikasensa. Safari-yritykset lupaavat lähes varman mahdollisuuden nähdä valaita.

  • 3. Viro

Maalla kömpelöt hylkeet muuttuvat sulavaliikkeisiksi vedessä. Paras tapa tutustua hylkeisiin onkin sukeltaa niiden omaan elementtiin. Hylkeet ovat suuria, mutta silti ystävällisiä, uteliaita ja leikkisiä – melkein kuin koirat.

Saarenmaalla ja Vilsandin saarella sympaattisiin hylkeisiin voi tutustua lähietäisyydeltä. Hylkeiden kanssa sukeltamiseen ei tarvita erityisiä valmisteluja. Riittää kun käytössä ovat välineet, joilla voi sukeltaa noin viiden metrin syvyyteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla