Mikä sinua pelottaa: juopot, huumehörhöt ja raiskarit – vai oma läheinen? Vastaa kyselyymme ja kerro meille peloistasi. 

Murha! Terrori-isku! Raiskaus! Uutiset iskevät päivittäin silmillemme kammottavia tekoja. Ei ihme, että yhä useampi pelkää pimeällä liikkumista ja vieraita ihmisiä.

Uutisotsikoiden takana on toisenlainen todellisuus. Väkivalta on miesten ongelma, etenkin nuorten miesten. 80 prosenttia pahoinpitelijöistä on miehiä, usein vielä humalaisia miehiä. Uhreistakin enemmistö on miehiä, ja mitä vakavampi pahoinpitely, sitä todennäköisemmin uhri on mies. Sama pätee ryöstöihin. Niissä tekijät ovat useimmiten 15–20-vuotiaita ja uhrit 18–24-vuotiaita. 

 

Pelko on luonnollista

Puistot ja syrjäiset kadut pelottavat, mutta henkirikoksista valtaosa tapahtuu yksityistiloissa, pahoinpitelyistäkin yli puolet. Etenkin naiset kokevat väkivaltaa joko työpaikalla tai kotona. Julkisissa paikoissa tapahtuu vain viidennes naisten kohtaamasta väkivallasta.

Mitä vakavammasta väkivallasta on kyse, sitä todennäköisemmin uhri ja tekijä tuntevat toisensa. Tavallisista pahoinpitelyistä vain joka neljännessä tekijä on uhrille täysin tuntematon. 

Pelko on luonnollista. Se on ollut ihmiskunnan keino selvitä maailmassa. Liiallinen pelko voi kuitenkin muuttua elämää rajoittavaksi fobiaksi. Sen vangiksi ei kannata suostua. Liiallinen pelkääminen kuluttaa valtavasti energiaa ja vie elämästä ilon.

Vastaa kyselyyn

Haluamme selvittää mitä lukijamme pelkäävät. Alla on lyhyt kysely, johon vastaaminen vie vain hetken. Kaikki vastaukset tallentuvat nimettöminä.  

 

 

Haluatko kertoa peloistasi? Kommentoi aihetta keskustelussa.

 
 

Kerää vuoden kiinnostavimmat havaintosi uuteen, upeaan Sääkirjaan! ET-lehden tilaajana saat uutuuskirjan etuhintaan.

Sääkirja – Havainnoijan päiväkirja kannustaa tarkkailemaan säätä. Havainnollinen tietopaketti kuvineen kertoo kuinka sääilmiöt syntyvät. Selkeään päiväkirjaosuuteen mahtuvat yhden vuoden säähavainnot.

Kirjasta löydät:

Runsas tieto-osio

 • Millaiset pilvet satavat?
 • Mistä johtuvat tuulenpuuskat?
 • Taivaan valoilmiöitä
 • Opastusta pilvibongaukseen ja sään ennustamiseen
 • Tarkkailtavaa koko vuodeksi
 • Tunnista eri pilvityypit

Selkeä päiväkirjaosio

 • Reilusti tilaa muistiinpanoille
 • Aukeama viikkoa kohden
 • Tilaa vuoden havainnoille

Yhteensä 136 sivua!

Hinta ET:n tilaajille 9,90 e (muille 19,90 e).

Tilaa sääkirja heti kätevästi netistä täältä tai soita 0203 31017 arkisin klo 9-17.

Lähde risteilemään kokonaan ET-lehden lukijoille varatulla laadukkaalla jokilaivalla Rein-joelle! Jokiristeilyn aikana näemme Reinin laakson pikkukaupungit, linnat ja viinialueet.

Hinta ET-lehden tilaajille

Alk. 1595 euroa/hlö/2hh. 

Hintaan sisältyvät

 • Finnairin reittilennot Helsinki–Frankfurt/Zürich–Helsinki
 • Verot, viranomais- ja satamamaksut
 • 4 yön majoitus CroisiEuropen MS Lafayette -laivalla 2 hengen hytissä
 • Kaikki ruokailut ja juomat risteilyllä (ei erikoisjuomalistalta)
 • Ohjelman mukaiset retket sekä lentokenttä- ja satamakuljetukset
 • ET:n matkaemännän Leena Hofman ja matkaisännän Lauri Lehtovirran palvelut.

Matkaohjelma

To 26.4. Helsinki–Frankfurt–Strasbourg
Finnairin suora lento Frankfurtiin. Kuljetus Ranskan puolelle Strasbourgiin, jossa opastettu kaupunkikierros ja lounas. Ensikatsaus tyylikkääseen joki-laivaan tervetulococktailien ja yhteisen illallisen merkeissä. Illallisen jälkeen veneretki upeasti valaistun Strasbourgin läpi. 

Pe 27.4. Strasbourg–Koblenz
Risteily romanttisella Reinillä alkaa. Laiva seilaa kohti keskiaikaista Koblenzin kaupunkia. Nautimme jokilaivan tunnelmasta ja ohitamme mm. aikoinaan Preussin kuninkaan kesäasuntonakin toimineen Stolzenfelsin keskiaikaisen linnan. Ilta vapaata aikaa Koblenzissa. 

La 28.4. Koblenz–Reinin laakso–Rüdesheim
Matka jatkuu Unescon maailmanperintömaisemiin. Näemme Reinin laakson kauneimmat kukkulat lukuisine linnoineen ja viinitiloineen. Jokilaiva ohittaa monista kansantarinoista tutun Lorelein kuiskaavan kallion. Rüdesheimissa teemme retken viininviljely-alueelle ja musiikkimuseoon

Su 29.4. Rüdesheim–Mannheim
Ohitamme mm. historiallisen Wiesbadenin kylpyläkaupungin ja muinaisen Wormsin. Iltapäivällä retki ”romantiikan kaupunkina” tunnettuun Heidel-bergiin, jossa tutustumme mm. kaupungin renessanssinaikaiiseen linnaan ja sen upeaan puutarhaan. Illalla nautimme juhlallisen gaalaillallisen. 

Ma 30.4. Strasbourg–Zürich–Helsinki
Laiva saapuu takaisin Strasbourgiin. Lähdemme bussilla kohti Sveitsiä. Matkalla pysähdymme ihastelemaan Manner-Euroopan suurimpia ja kuuluisimpia vesiputouksia eli Reinin putouksia. Finnairin suora iltalento Zürichistä Helsinkiin. 
 

Lisätiedot ja varaukset

Risteilykeskus puh. 020 144 1810 myynti@risteilykeskus.fi, www.risteilykeskus.fi

Vastuullinen matkanjärjestäjä Travel Specialist Group Oy.

Yhteistyössä