Mikä sinua pelottaa: juopot, huumehörhöt ja raiskarit – vai oma läheinen? Vastaa kyselyymme ja kerro meille peloistasi. 

Murha! Terrori-isku! Raiskaus! Uutiset iskevät päivittäin silmillemme kammottavia tekoja. Ei ihme, että yhä useampi pelkää pimeällä liikkumista ja vieraita ihmisiä.

Uutisotsikoiden takana on toisenlainen todellisuus. Väkivalta on miesten ongelma, etenkin nuorten miesten. 80 prosenttia pahoinpitelijöistä on miehiä, usein vielä humalaisia miehiä. Uhreistakin enemmistö on miehiä, ja mitä vakavampi pahoinpitely, sitä todennäköisemmin uhri on mies. Sama pätee ryöstöihin. Niissä tekijät ovat useimmiten 15–20-vuotiaita ja uhrit 18–24-vuotiaita. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pelko on luonnollista

Puistot ja syrjäiset kadut pelottavat, mutta henkirikoksista valtaosa tapahtuu yksityistiloissa, pahoinpitelyistäkin yli puolet. Etenkin naiset kokevat väkivaltaa joko työpaikalla tai kotona. Julkisissa paikoissa tapahtuu vain viidennes naisten kohtaamasta väkivallasta.

Mitä vakavammasta väkivallasta on kyse, sitä todennäköisemmin uhri ja tekijä tuntevat toisensa. Tavallisista pahoinpitelyistä vain joka neljännessä tekijä on uhrille täysin tuntematon. 

Pelko on luonnollista. Se on ollut ihmiskunnan keino selvitä maailmassa. Liiallinen pelko voi kuitenkin muuttua elämää rajoittavaksi fobiaksi. Sen vangiksi ei kannata suostua. Liiallinen pelkääminen kuluttaa valtavasti energiaa ja vie elämästä ilon.

Vastaa kyselyyn

Haluamme selvittää mitä lukijamme pelkäävät. Alla on lyhyt kysely, johon vastaaminen vie vain hetken. Kaikki vastaukset tallentuvat nimettöminä.  

 

 

Haluatko kertoa peloistasi? Kommentoi aihetta keskustelussa.

 
 
Vierailija

nyky hallitus, tätä menoa joutuu kerjuulle, ei pääse lääkäriin ei ole varaa siihen, sieltä tulee varmaan vielä kurjistavia päätöksiä koskien kaikkein köyhimpiä

Sisältö jatkuu mainoksen alla