Omalle kropalleen ei kannata urputtaa.

Joogaopettaja, fysioterapeutti Kylli Kukilla on viesti meille kaikille: rakastakaa itseänne! Hänen mukaansa ihmiset ovat turhan ankaria itselleen.

– Ihminen on sielu, jolla on keho. Jokaisen pitäisi nähdä sielunsa upeus ja jumalallisuus. Kehostakin täytyy tietenkin pitää hyvää huolta, mutta ei urputtamalla sille, Kylli sanoo.

Hän suree niiden puolesta, jotka haukkuvat kroppaansa ja voivottelevat ryppyjään. Muotojensa mollaamisen sijasta ihmisen pitäisi olla armollinen itselleen ja kiitollinen vartalolleen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Kannattaisi arvostaa sitä, mitä on käynyt elämässään läpi ja mistä on selvinnyt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Piiska viuhuu helposti

Hän arvelee, että sota ja uskonto vaikuttavat vieläkin suomalaisten ruumiinkuvan taustalla. Vartalo on nähty usein syntisenä ja sitä on piiskattu eteenpäin. Kehollisuudesta, seksuaalisuudesta ja tanssista nauttiminenkin on perinteisesti ollut epäilyttävää.

Suomalaiset sanonnatkaan eivät juuri ilakoimiseen rohkaise: Kärsi kärsi, kirkkaamman kruunun saat. Itku pitkästä ilosta.

– Kannustan aina joogatunneilla ihmisiä muuttamaan tätä asennetta. Voimme olla ensimmäinen sukupolvi, joka ajattelee toisin!

Hän soisi, että ihmisen sisäinen ilmapiiri olisi harmoniaan ja hyvyyteen keskittyvä. Moni tähtääkin siihen teoriassa, mutta käytännössä toimii toisin.

"Et tule yhtään onnellisemmaksi,
vaikka saisit nenän maahan."

– Joogatunneilla näkee joskus, että sisäinen piiska alkaa heti käydä, jos ei taivu tarpeeksi alas. Sanon silloin aina, että olet ihana ja rakas, vaikket pääsisikään alas. Et tule yhtään onnellisemmaksi, vaikka saisit nenän maahan, Kylli kertoo.

Hän muistuttaa Jeesuksen sanoista: ”Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.”

– Mutta miten voi rakastaa lähimmäistään, jos ei rakasta itseään? Kylli pohdiskelee.

Kysely

Harrastatko joogaa?

Kyllä
Kyllä
78.2%
En
En
21.7%
Ääniä yhteensä: 69
Sisältö jatkuu mainoksen alla