Uusi tutkimus on havainnut, että ylipainoiset ihmiset voivat välttyä aineenvaihdunnan häiriöiltä. Tämä puolestaan vähentää vakavien sairauksien, kuten diabeteksen ja sydänsairauksien riskiä.

Lihavilla ihmisillä on usein epänormaali aineenvaihdunta, joka painonnousun ja -laskun myötä vain sekoittuu entistä pahemmin.

Mutta onneksi tämä ei päde aina. Lihavuuteen ei liity aina metabolisia eli aineenvaihdunnan häiriöitä ja pahoja tauteja: Noin neljännes lihavista ei kärsi lainkaan aineenvaihdunnan epänormaalista tilasta, kertoo tuore tutkimus.

Journal of Clinical Investigation -julkaisussa esiteltävät tulokset kertovat, että jotkut lihavat ihmiset ovat ikään kuin saaneet luonnollisen suojan aineenvaihdunnan häiriöitä vastaan. Tutkimuksessa ilmeni, että jos osallistujan aineenvaihdunta oli normaali lähtötilanteessa, pysyi se normaalina loppuvaiheessakin – vaikka henkilö lihoikin lähes 10 kiloa seuranta-aikana.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Yhdysvaltalaisilla tutkijoilla oli haastava tilanne ja käytössään metodi, jota moni voisi kutsua epäilyttäväksi: Tutkittavia nimittäin rohkaistiin syömään noin tuhat ylimääräistä kilokaloria päivittäin muutaman kuukauden ajan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos aineenvaihdunnallinen häiriötila piinasi jo alkuvaiheessa, se paheni entisestään painon noustessa. Samalla lisääntyivät riskit saada muita terveyttä uhkaavia tauteja. Tutkimuksessa testattiin muun muassa verenpaine, maksa-arvot, sokerit ja kolesterolit.

Aineenvaihdunnallisista ongelmista huolimatta lihavuudella on yhteys myös moniin muihin sairauksiin, kuten syöpiin.

Se myös vaikeuttaa työntekijöiden puurtamista. Tuoreen suomalaistutkimuksen mukaan lihavuus lisää sairauspoissaoloja ja eläköitymistä.

Mikä metabolinen oireyhtymä?

Metabolisen oireyhtymän merkittävimpiä piirteitä ovat vartalolihavuus ja sokeriaineenvaihdunnan häiriö. Nämä vaaratekijät kasvattavat henkilön riskiä sairastua tyyppi 2 diabetekseen sekä useisiin sydän- ja verisuonitauteihin.

Vierailija

Lihavuutta ei tule puolustella millään, ei noilla kepulikonsteillakaan. Lihavuus ja liikalihavuus on suuri riski. Ja tuo tullessaan epäesteettisyyden lisäksi mukanaan hyvin paljon vaikeuksia, saamattomuutta, sairauksia ja lisäksi ihmissudevaikeudet. Liika ja vääränlainen ruoka lihottaa ja ruoka on kallista, siis lihvuuden ei luulisi koskevan köyhiä! Ei taida niin köyhiä ollakaan, meidän yhteiskuntamme kun elättää jokaisen, jos omat rahat eivät riitä.

Ihmisten itsekuri ruokaa ostaessa kuin syödessä on nolla. Kun ruoka on niin hyvää. Totuus on että lihavaa ihmistä ei ole mukava katsella.

Ei vanhus ole sen terveempi jos on lihava, väärä luulo. Kun sanotaan, että ikäihmien voi olla hieman ylipainoinen esim. 165cm. on 66-69 max.  tarkoitetaan muutamia kiloja ja vain syystä, että jos kaatuu ei ole heti lonkka rikki.

Tiedän, että ylipainoiset lapset kärsivät kaikella lailla. Vastuu on vanhemmilla. Minusta on melkolailla rangaistava teko sairastuttaa omat lapset ruualla. Kaikki vaan lukemaan tuoteseloiseita. Sokeri pois, maissisiirappi. lisäja väriaineet, palmuöljy, kookosöljy, eläinrasvat. valmistaa ruoka itse alusta asti.

Ei liho, muutoin kuin syömällä liian suuria annoksia.

kirsikankukka55

Jos lihavaa ihmistä ei ole mukava katsella, onko ongelma silloin lihavalla vai sillä, jonka on vaikea katsella?

Poistammeko kaikki ne, joita on jostain syystä vaikea katselle..saunan taakse...??

Tietenkään lihavuus ei ole hyvä asia, jos se haittaa kantajaansa. Ja köyhä kyllä lihoo ihan yhtä lailla kuin rikas. leipä esim. on kovinkin lihottavaa..

Lihavuudella on sekin hyvä vaikutus, että luut eivät ihan helposti haurastu, kun joutuu kantamaan isoa painoa.

En silti kannusta ketään lihavuuteen, jos voi pitää normaalipainon. Se on aina hyvä asia, mutta ei syyllistämälläkään saana aikaiseksi muuta kuin kyyneliä.

Helppo on sanoa, että ylipaino johtuu luoenteen heikkoudesta, voi se tietty niinkin olla. Huono kunto, tupakointi, alkoholin suurkulutus, roskaruoka...onhan näitä, jotka johtuvat siitä "luonteen heikkoudesta"

Mietin joskus sitäkin, pitääkö meidän ymmärtää, miksi joku on sellainen kuin on. Tai käyttäytyy siten kuin käyttäytyy? Pitääkö kaikkien olla sellaisia, ettei kukaan ihmettele? Tai koe, että hänen maisemansa pilaantuu?

Ps. Minun on todella helppo pidättäytyä tupakasta ja alkoholista.....en ymmärrä....no vitsi, vitsi...

Kyllä se ongelma on edelleen laiskalla lihavalla. katselijana siirrän katseeni pois, ei mitään ongelmaa, mutta läskit jäävät lihavaa rumentamaan. Ei puolustelut auta kuin lihavaa itseään. Muut hymyää ja ohmettelee saamattomuutta ja välinpitämättömyyttä, jolla itseään ruokkii.

Sisältö jatkuu mainoksen alla