Suurin koskaan tehty ylipainon ja syövän yhteyttä käsittelevä tutkimus osoittaa, että lihavuus lisää ainakin 10 eri syövän riskiä.

Ylipainon on jo aikaisemmin tiedetty lisäävän vaaraa sairastua tiettyihin syöpiin, mutta tutkittavien joukko ei ole koskaan ollut näin suuri.

Brittitutkijoiden tekemässä tutkimuksessa seurattiin yli viittä miljoonaa yli 16-vuotiasta keskimäärin kahdeksan vuoden ajan. Tuona aikana lähes 170 000 heistä sairastui syöpään.

Tutkimuksen mukaan liikakilot lisäsivät erityisesti kohtusyövän riskiä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lisäksi ylipainolla oli merkitystä virtsarakon, munuaisten, kohdunkaulan ja kilpirauhasen syöpään sairastumisessa sekä mahdollisesti myös maksa-, paksusuoli-, munasarja- ja rintasyöpään sairastumisessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vältä ylipainoa

Suomen Syöpäjärjestöjen mukaan yksi tärkeimmistä tavoista ehkäistä syöpää on painon hallitseminen.

Ihanteena olisi pysyä koko elämän ajan terveeellisessä, suunnilleen samassa painossa. Samalla myös muiden pitkäaikaisten sairauksien riski pienenee.

Lähde: Uutispalvelu Duodecim, Suomen Syöpäjärjestöt

Kun lääkärit suostuisivat hoitamaan kilpirauhasen vajaatoimintaa jo silloin, kun arvot viiterajojen sisällä alkavat kohoilla, tai kun potilaalla on kaikki oireet, ei lihomista niin paljon pääsisi syntymäänkään. Kun ensin annetaan ihmisen vajaatoimintansa kanssa lihoa kaikessa rauhassa 20-30 kiloa ja sitten vasta suostutaan aloittamaan Thyroxi-hoito, on ongelma jo lauennut käsiin. Hyvä sitten on huudella, että te läskit sairastutte nyt syöpään.

Kaikki lisää riskiä sairastua syöpään. Ruoka, juoma, pituus, lyhyys, lihavuus, laihuus, sisään hengittäminen, liikunta ja sen puute..........

Jos olet saamassa yleensäkin jonkun taudin niin kyllä sä sen saat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla