Auringon ja kevään saavuttua on vaikea olla miettimättä ihon ylimääräisiä karvoja.

Ihokarvojen poistoon on tarjolla jos jonkinlaista menetelmää.

Jos haluaa pitää sääret sileinä ja päästä eroon kiusallisista leukakarvoista, kotikonsteina voi kokeilla sheivausta, vahausta, sokerointia, epilointia, nyppimistä ja karvat sulattavaa voidetta.

Aikaisemmin vain kosmetologien käytössä olleita valoimpulssilaitteita voi nyt ostaa kotikäyttöönkin.

On kai vain hyväksyttävä, että jos hommasta haluaa suoriutua ilman ammattilaisen apua, se vaatii eri menetelmien kokeilua. Karvankasvun voimakkuus ja ihokarvojen väri vaikuttavat siihen, mikä keino toimii parhaiten.

Yksi sopii yhdelle, toinen toiselle.

3 x järkevä tuote

1. Epicare on metallinen jousi, jonka avulla huulien yläpuolella ja leuassa olevat karvat saa ”rullattua” pois.
20 e, tavaratalot.

2. BaByliss Homelight -epilaattori poistaa karvat valoimpulssin avulla. Pysyvän tuloksen saamiseksi tarvitaan 8–12 käyttökertaa 3–18 kuukauden aikana.
225 e, tavaratalot ja kodinkoneliikkeet.

3. Kulmakarvojen siistimiseen tarvitaan kunnolliset pinsetit.
Duroyn automaattipinsetit 9 euroa, tavaratalot.

Pilkettä silmiin, rusotusta poskille ja pikkuisen muutakin, niin olet valmis kauniina juhlaan

1. Keskity tärkeimpiin

Keskity ihon tasoittamiseen, kasvojen muotoiluun, hehkeyttämiseen, luomiväriin ja huulten huolelliseen meikkaamiseen.

2. Iho kauniiksi

Huolehdi ensin ihon hyvästä pohjustuksesta. Levitä ihotyypillesi sopiva kosteusvoide ja anna sen imeytyä ennen kuin levität meikin.

Jos tiedossa on koko päivän kestävä juhla, meikkivoiteen alle voi levittää meikinpohjustusvoiteen. Se tasoittaa ihoa, tuo hehkeyttä ja pitää muun meikin paikoillaan pidempään. Jos ihosi on rasvoittuva, valitse pohjustustuote, joka pitää ihon mattapintaisena. Kuivaihoisen kannattaa valita valoa heijastava, kuultoa kasvoille tuova pohjustusvoide.

Valitse meikkivoide, joka sisältää maltillisesti valoa heijastavia pigmenttejä. Ne saavat ihon värin ja pinnan näyttämään tasaisemmalta ja hehkeältä.

Levitä meikkivoide kasvojen keskeltä reunoille päin. Laita voidetta silmänalusille toinen kerros, jos ne ovat kovin tummat. Silmänalusten häivyttämiseen voit käyttää myös peitevoidetta.

Jos on tarpeen, kiinnitä meikki irtopuuterilla. Käytä puuteria vain aavistus, jottei se korosta ryppyjä. Toinen vaihtoehto on meikinkiinnityssuihke, joita löytyy nykyisin monelta merkiltä.

3. Väriä kasvoille

Muotoile kasvoja aurinkopuuterilla, jos ne kaipaavat kaventamista ja kaksoisleuan häivyttämistä. Sipaise aurinkopuuteria pullealla siveltimellä poskiluun ja leuan alle sekä hiusrajaan.

Terveen näköisen rusotuksen loihdit kasvoille roosan tai aprikoosin värisellä poskipunalla. Jos kasvot punoittavat helposti, voit jättää poskipunan pois.

4. Pilkettä silmiin

Etenkin rasvoittuvat luomet on hyvä pohjustaa ennen luomivärin levittämistä. Suoraan iholle levitetty luomiväri karkaa helposti luomivakoon päivän kuluessa. Luomet voi pohjustaa silmämeikinpohjustusvoiteella tai peitevoiteella. Puuteroi luomet pohjustuksen jälkeen irtopuuterilla tai ihosi sävyisellä luomivärillä – se kiinnittää pohjustustuotteen ja tekee luomivärin häivytyksestä helpompaa.

Pilkettä silmiin saat kätevästi usean luomivärin sisältävästä luomiväripaletista, sillä niiden värisävyt on mietitty toisiinsa sopiviksi. Paletista löytyy yleensä tummempi väri luomivaon varjostukseen, vaaleampi häivytykseen ja kirkkaampi muotiväri antamaan pilkettä joko liikkuvalle luomelle tai keventämään tummaa rajausta.

Ripsiväri antaa syvyyttä katseeseen.

Muista meikata myös kulmat! Se tuo ryhtiä koko kasvoille. Valitse kulmakynä, sopivan sävyinen luomiväri tai kulmavaha.

5. Punaa huulet

Viimeistele meikki huolellisesti punatuilla huulilla. Taputtele huulille ja niiden ympärille ensin huultenpohjustusainetta ja rajaa huulet. Näin puna pysyy huulilla, eikä lähde leviämään huulijuonteisiin. Levitä huulipuna huolellisesti siveltimellä. Pitkäkestoinen, satiininhohtoinen puna on hyvä valinta aikuiselle juhlijalle.

Kesää ei kannata kuluttaa hiusten kanssa väkertämiseen. Tuuli, aurinko ja hiki aiheuttavat omat haasteensa, jotka rennot kampaukset kestävät parhaiten.

1. Kuivashampoo on paras ystäväsi

Hiuksista löytyy kuohkeutta ja rakennetta heti herätessäsi, kun suihkutat kuivasampoota hiuksiin illalla. Kuivasampoo levittyy yön aikana kääntyillessä tasaisesti ja imaisee ylimääräistä talia hiuspohjasta ja hiuksista. Hiukset saavat mukavasti muotoiltavuutta ja aamulla riittää hiusten harjaus ja muotoilu sormin.

2. Pitkät hiukset pikanutturalle

Pitkistä hiuksista saa pikana näyttävän jättinutturan. Sido hiukset poninhännälle niskaan tai korkealle takaraivolle. Tupeeraa ponnaria kevyesti sormin tai harjan avulla. Voit myös unohtaa tupeerauksen ja suihkuttaa hiuksiin tuuheuttavaa suihketta tai suolasuihketta ja vain pöyhiä niitä kuohkemmiksi.

Kiedo sitten tukka löysälle nutturalle tai kiinnitä hiusosioita pinneillä ilmavaksi palloksi.

3. Vesikampaus lyhyille ja puolipitkille hiuksille

Vesikampaus on helppo tapa siistiä likaiset, lyhyet, puolipitkät tai ikävässä kasvatuspituudessa olevat kutrit.

Hiero sormiin vahaa tai geeliä ja levitä hiuksiin. Voit luoda kamman avulla sivujakauksen tai vain haroa sormin hiukset taakse. Lisää geeliä tai vahaa kunnes kaikki hiukset ovat hallinnassa. Muotoile kampausta sormin tai kammalla sileäksi tai laineikkaammaksi ja kiinnitä vielä halutessasi hiuskiinteellä.

4. Huolettomat laineet muotoiluraudalla

Pehmeät laineet pukevat kaikkia. Suihkauta kuiviin, puhtaisiin hiuksiin muotoilusuihketta. Taivuttele muotoiluraudan avulla hiusten latvoja ylös- ja ulospäin kasvoilta. Anna hiusten jäähtyä kokonaan ennen kuin asettelet hiukset sormin tai harjaat ne ilmaviksi. Kiinnitä kampaus kevyesti kuivalla hiuskiinteellä.

+ Vinkki!

Muista suojata hiukset kosteuttavalla UV-suojasuihkeella tai hiuskiinteellä, jotta ne eivät kuivu kesän aikana korpuksi.