Pelle Miljoonasta ei ihan heti uskoisi, että mies viihtyy saunassa, lenkillä ja punnertamassa. Kysyimme mieheltä muitakin yllättäviä hyvän olon tekijöitä.

1. Lenkkeily

Olen koko ikäni halunnut liikkua. Skidinähän oltiin aina ulkona ja pelattiin jotain. Siitä tuli toinen luontoni. Juoksen melkein joka päivä neljä, viisi kilometriä. Lenkkeilyä voin harrastaa missä vain.

2. Saunominen

Rentoudun saunomalla Helsinginkadun Urheilutalon hallissa. On nastaa, kun siellä tapaa aina saman porukan. Ukot istuvat lauteilla ja turisevat niitä näitä, se on sellaista mukavaa sosiaalista elämää.

3. Meditointi

Nuorempana meditoin säännöllisesti. Se oli elämäntapa, mutta alkoi mennä turhan vakavaksi. Siitä on kuitenkin jäänyt kunnioitus ihmisen syvimpiä kysymyksiä kohtaan. Keitä me olemme, mikä ihminen on, kuka minä olen? Se on osa identiteettiäni. Välillä kun kärsin unettomuudesta, turvaudun mietiskelyyn.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. Kasvisruoka

Pyrimme puolisoni Teijan kanssa syömään terveellisesti. Se tarkoittaa lähes pelkästään kasviksia, joskus kalaa. Pöydässämme voi olla vaikkapa pinaattituorepastaa, uunissa haudutettua tattaripuuroa tai grillattu merilohi. Teija varsinkin on tarkka siitä, mitä laittaa suuhunsa. Samalla hyödyn minäkin. Emme popsi mitään lisäravinteita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Kahvikuri

Kahvia pyrin juomaan vain aamulla ja iltapäivällä. Keikat alkavat myöhään, ja jos vetäisisin kahvin kymmenen, yhdentoista aikaan, se kyllä vaikuttaisi yöuniin. Tosin kun teemme hommia studiossa, kahvia kuluu litroittain.

6. Lämmittely

Kun soittaa rumpuja ja laulaa rockbändissä, fysiikan täytyy olla hyvässä kuosissa, ainakin tässä iässä.

Ennen keikkaa lämmittelen, teen punnerruksia ja juoksen paikallani.

Olen yrittänyt kehittää tietyllä tapaa kevyemmän tavan soittaa. Ennen keikkaa lämmittelen, teen punnerruksia ja juoksen paikallani.

7. Suomalainen metsä

Metsä on minulle tärkeä paikka, kuin ugrilainen temppeli. Siellä kalevalainen henki tulee eläväksi, ja koen yhteyttä omiin juuriini. Stressitaso laskee. Ulkomailla kaipaan usein metsää.

8. Matkustaminen

Pikkukundina katselin, kuinka laivat lähtivät Haminan satamasta, ja minulle jäi voimakas kaukokaipuu. Se ei ole sitä, että minun pitäisi päästä jonnekin rannalle makaamaan. Pikemminkin haluan olla jonkin toisen kulttuurin vieraana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla