Terho ja Hilkka Isokääntä vetävät senioritanssitreenejä joka viikko Ylivieskan nuoriseurantalolla. Heillä on siihen hyvä syy.

Kerro, mulle Irja rakkahin, miksi silmäs’ täyttyi kyynelin. Suureen maailmaan, lähdit kulkemaan, jäin sua kaipaamaan.

Savelan nuorisoseuralla kukkamekot heiluvat, nappaskengät narisevat ja nauru raikuu. Hyväntuulinen Terho Isokääntä pyöräyttää vaimoaan Hilkkaa vauhdikkaasti.

– Olemme vaimon kanssa harrastaneet kansantansseja yli 30 vuotta, mutta ei polkkaa joka päivä jaksa. Senioritanssi on kevyempää, vaikka täältäkin lähdetään aina paita märkänä. Päätimme vaimon kanssa käydä kurssin, jotta saimme Ylivieskaan ryhmän. Vapaaehtoistyö on lähellä sydäntäni, ja meillä on mahtava yhteishenki, Terho kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pariskunta vetää kerran viikossa senioritanssit, jotka ovat rentoja seuratansseja. Niillä on oma nimi, koreografia ja musiikki. Senioritanssi yhdistää vaikka sambaa tanhuun!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Osa koreografioista voidaan tanssia istuen. Askelkuviot helppoja, ja samat 3–5 liikesarjaa toistuvat eri tansseissa. Pari vaihtuu jatkuvasti eikä omaa paria ei tarvita.

Hilkka kertoo tanssin harjoittavan myös tasapainoa ja muistia.

– Parasta on iloinen yhdessäolo ja ryhmään kuuluminen. Yksinäiselle ihmiselle on tärkeää koskettaa toista. Kiristävä pipo laukeaa täällä. Pari miestä tuotiin tänne puolipakolla, mutta he saivat heti tanssitartunnan, Hilkka kertoo nauraen.

Lisätietoa: www.senioritanssi.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla