Jos kärsit univaivoista, altistut samalla selkäkivuille. Ikä tuo lisää vaivoja.

Selkävaivoja on melkein jokaisella suomalaisella jossakin vaiheessa elämää.

Samoin univaikeuksia riittää huonosti nukkuvalla kansalla.

Näillä kahdella ikävällä vaivalla on huomattu nyt tiivis yhteys, kertoo Työterveyslaitos.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Työterveyslaitoksen tutkimuksessa seurattiin palomiehiä 13 vuoden ajan. Heidän joukossaan, kuten muissa samanlaisissa töissä, uniongelmat ovat tavallisia ja lisääntyvät, jos niihin ei puututa varhain.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nukkumishäiriöt puolestaan moninkertaistavat hermoperäisen selkäkivun eli iskiaskivun riskin raskasta vuorotyötä tekevillä. Ikä lisää iskiaskipua.

– Unihäiriöiden yhteys iskiaskipuun on yllättävän voimakas, vaikka moni muu tekijä otettiin huomioon. Palomiesten hyvä lihasvoima ja kestävyyskunto, joita testataan säännöllisesti, eivät näytä suojaavan kivuilta, sanoo tutkimuksen johtaja, dosentti Sirpa Lusa Työterveyslaitoksen tiedotteessa. 

Nukkumisen lisäksi muillakin elintavoilla on huomattu olevan suuri vaikutus selän kuntoomme. Myös rakenteelliset seikat, kuten notkoselkä, aiheuttaa ongelmia monelle suomalaiselle.

Lue lisää tästä aihealueesta ET-lehden selkävaivat-osiosta.

Lue kaikki univaivoista tästä.

Sama juttu kun tuossa toisessa jutussa huono uni ja iskiaskipu valtava oikeassa jalassa varpaisiin asti minulla myös raskas työ ja päivät jaloilla betonilla kolme kk hitonmoiset kivut ja kun herää niin tekis mieli jo takas nukkumaan nyt löysin lääkeyhdistelmän joka vei kivut ja kolme yötä nukkunut kun tukki tramal ja motifene dual nämä toimivat yhdessä oikein hyvin. Samaa mieltä tuosta järjettömästä kellojen rukkauksesta pahentaa vaan sairauksista kärsivien elämää

– Unihäiriöiden yhteys iskiaskipuun on yllättävän voimakas, vaikka moni muu tekijä otettiin huomioon

 

Meikäläisen kohdalla pitää paikkansa huono uni ja valtava iskiaskipu alaselässä ja oikeassa jalassa teen myös monipuolista raskasta työtä missä ollaan jaloilla koko päivän  ja liikutaan ei auta asiaa lainkaan tämä järjetön kellojen edestakas säätely ei kyllä paranna asiaa yhtään unen osalta vaan pahentaa asiaa kovin enkä varmaan ole ainoa

Sisältö jatkuu mainoksen alla