Suomalainen nainen ostaa keskimäärin viidet sukkahousut vuodessa. Torniolainen Irja Blomster on valmistanut niitä koko työuransa.

"Torniossa olen asunut ikäni. Tehtaalta sain töitä 19-vuo­tiaana, eikä muita vaihtoehtoja oikeastaan edes ollut. Mutta nyt olen kiitollinen, että tehdas on pitänyt leivässä näin pitkään.

Pari vuotta ehdin kokeilla osa-aikaeläkettäkin, mutta palasin täysipäiväiseksi. Rupesi piirit tuntumaan niin pieniltä, ja rahallakin on merkitystä.

Nykyisin olen päivittäin sekä kärkikoneella että housukoneella, neljän tunnin erissä. Kärkiä saumatessa istun, mutta mieluummin seisoisin koko päivän. Jumiutuneita hartioita hoidatan hieronnalla ja akupunktiolla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Toimitus suosittelee:
Näin säästät satasia sukkahousuissa

Työasun olennainen osa ovat kuulosuojaimet, jotka toimivat myös radiona. Oma suosikkini on paikalliskanava Perämeri, sopivasti uutisia ja musiikkia. Vasta tauoilla pääsee porisemaan työkaverien kanssa. Palautetta pomoilta saamme kerran viikossa, kehujakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aiemmin tehtiin enemmän urakoita. Nyt se on mahdotonta, kun tuotamme pienempiä eriä ja niin monenlaista mallia. Mitä ohuempi neulos, sitä vauhdikkaammin työ sujuu, aika rutiinilla. Oikeastaan turhaudun vain silloin, jos kone temppuilee enkä saa tulosta aikaan.

Tärkein valttimme on tasainen laatu, ja sitä olen korostanut pomoillekin. Joskus kaupassa käydessä jopa vertailen omia sukkiamme kilpailijoiden tuotteisiin."

4 x Irja Blomster, 65

  1. Saumaaja Nanso Groupin sukkatehtaalla Torniossa, jossa valmistetaan Norlynin, Voguen ja Amarin sukkia ja sukkahousuja.
  2. Työura alkoi 1969. Työpäivä klo 7–15.30. Parhaimmillaan syntyy 1 000 sukkaa tunnissa.
  3. Aviomies, 3 lasta ja 4 lastenlasta.
  4. Rentoutuu kalassa ja marjassa.

Mikä Norlyn?

  • Perustettu 1966.
  • Yksi Nanso Group Oy:n kuudesta brändistä.
  • Suomen ostetuin sukkahousumerkki.
  • Kaikki tuotteet ovat Suomessa suunniteltuja. Yli 80 prosenttia valmistuu Torniossa, Pohjoismaiden ainoalla sukkatehtaalla.
  • Noin 4 miljoonaa tuotetta vuodessa.
ällisteljöille

kyllä meillä mieskin käyttää sukkahousuja. 15 den -puuvillaisiin ja   hameitakin löytyy useita

Sisältö jatkuu mainoksen alla