Tältä kuulostaa todellinen naistenpäivä: Ilonpito alkoi heti, kun ystävykset tulivat yhteiseen tyylipäivään. Ritva hyppää unelmiensa mekkoon, Raili kukitetaan kuoseilla.

Raili Ojala-Signell, 64, ja Ritva Sandelin, 61, ovat ystäviä 40 vuoden takaa. He tutustuivat Jyväskylän kuulovammaisten koulussa, jossa molemmat olivat töissä.

Työ kuulovammaisten parissa on ollut kummankin elämäntehtävä: punatukkainen Raili on toimitut tulkkina ja tiedottajana, tumma Ritva sosiaalipuolella.

– Ritva kuuntelee, ymmärtää ja tukee iloissa ja suruissa, Raili ylistää ystäväänsä.
Ritvan viittomanimi on ”naurua” ja Railin ”kukka rinnassa”. Nimet kertovat naisista paljon. Ystävyys on kestänyt eri elämänvaiheet ja asumisen  eri paikkakunnilla. Nyt Raili asuu Järvenpäässä ja Ritva 30 kilometrin päässä Hyvinkäällä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Yhdessä on matkusteltu, oltu mökillä, juhlittu ja puitu elämää. Pyysin Railin myös Juuso-poikani kummiksi, Ritva kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lähtötilanne:

Jälkeen:

Ritva harmittelee, että kotelomekkoa on vaikea löytää, kun ylä- ja alaosa ovat eri paria. Lyhythihainen, suoralinjainen mekko istuu mainiosti. Mekko 149 e, Laura Ashley. Ketjukaulakorut 39 e ja 59 e, Andiata. Rannekorut 15 e/kpl, Snö of
Sweden.

Raili on ihastunut suosikkiväriensä oranssin ja lilan yhdistelmään. Villaponcho 115 e, Marja Kurki. Trikootunika 20 e, KappAhl. Kaulakoru 59 e ja sormus 25 e,
Muotikuu.

Meikkaaja Reija Partanen suosittelee Railille kosteusvoiteen käyttöä, koska iho on kuiva vaikkakin hyväkuntoinen. Hän kehuu Railin kauniita silmiä.

– Voisit ottaa kesto­värjäyksen ripsiin ja kulmakarvoihin. Silmät tulevat paremmin esiin, kun ne on kehystetty. Auki kammatut ja suoriksi föönatut tuovat Railin olemukseen rentoutta.

Pukeutujana Raili on aina ollut räiskyvä. Punainen, oranssi, keltainen ja violetti ovat hänen värejään, pitkät housut ja tunika lempiyhdistelmä. Korvakoruja hänellä on monta sataa paria.

– Raili on omaperäinen, värikäs ja rohkea pukeutuja. Ainoa laatuaan, Ritva hehkuttaa.

Tyylipäivän ahaa-elämyksen Raili koki, kun hän housuihmisenä uskalsi kokeilla kapeaa hametta ja väri-ihmisenä kahden kuosin yhdistelmää.

Ritva käyttää päivittäin meikkiä, mutta miten saada se pysymään?

– Pohjusta ja puuteroi silmäluomet ennen meikkausta, Reija neuvoo.

Ritvan iho on hyväkuntoinen, mutta pintakuiva. Reija suosittelee ihon kuorintaa viikoittain, jotta kosteusvoide imeytyy paremmin ihoon.

Kampaus kohenee tyvenkohotustuottein ja föönaamalla.

Joko tunnet ET:n Ihanat naiset -kuvausprojektin? Katso lisää täältä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla