
Kuva Tuomas Kolehmainen
Tämä juhlaherkku saa kruununsa makeista hedelmistä.
10 annosta
Marenkipohja
4 valkuaista
2 dl tomusokeria
1 tl limetin mehua
½ rkl perunajauhoja
Valkosuklaatäyte
150 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
1 dl turkkilaista jogurttia
sokeria
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Lisäksi
6 kiiviä
viinirypäleitä
limetti
herneenversoja
neilikan kukkia
Sisältö jatkuu mainoksen alla
- Valmista marenki. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa sähkövatkaimella valkuaiset, tomusokeri ja tilkka limetinmehua kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi.
Vaahtoa saa vatkata pitkään, noin 6 minuuttia. Lopun limetin voit jättää koristeluun. Siivilöi vaahdon joukkoon perunajauhot. - Levitä massa kolmeksi pyöreäksi levyksi leivinpaperille. Kunkin levyn halkaisija on
noin 18 cm. - Kypsennä levyjä 100-asteisesessa kiertoilmauunissa kahdessa tasossa noin tunti. Alenna lämpötila 75 asteeseen ja jatka kypsentämistä, kunnes marengit ovat rapeita. Sammuta uuni, avaa luukku raolleen ja anna marenkienkuivua yön yli uunissa.
- Valmista täyte. Sulata valkosuklaa mikroaaltouunissa miedolla teholla. Vatkaa kermapehmeäksi vaahdoksi. Yhdistä kerma, sula suklaa ja jogurtti. Makeuta maun mukaan sokerilla.
- Kuori ja leikkaa kiivit ohuiksi viipaleiksi. Pese rypäleet ja lohko limetti.
- Kokoa kakku. Levitä marenkilevyn päälle kiivejä ja valkosuklaavaahtoa.
Nosta päälle toinen kerros ja jatka samaan tapaan. - Koristele lopuilla kiiviviipaleilla, rypäleillä ja limetin lohkoilla. Halutessasi lisää herneenversoja ja neilikan kukkia. Anna makujen imeytyä viileässä muutama tunti ennen tarjoilua.
Ihanat kakut juhliin x 10
Seuraa meitä Facebookissa