Telliskiven F-Hoone on tällä hetkellä yksi Tallinnan suosituimmista ravintoloista. Siellä voi istua ikkunalaudalla ja lapset saavat lainata puukenkiä.
Telliskiven F-Hoone on tällä hetkellä yksi Tallinnan suosituimmista ravintoloista. Siellä voi istua ikkunalaudalla ja lapset saavat lainata puukenkiä.

Kaikki suuntaavat Tallinnassa nykyisin F-Hoone-ravintolaan, vaikka kaupunki on täynnä muitakin kivoja paikkoja. Suomalainen ravintoloitsija ja olutasiantuntija paljastavat suosikkinsa.

Peke Eloranta

Ravintoloitsija, viinifirman omistaja, asuu Tallinnassa ja Muhun saarella

 1. Yksi lempipaikoistani on uusi, Välimeren ruokakulttuurista ammentava Kuldmokk. Ravintolan omistajilla ei ole pitkää alan kokemusta, mutta he vetävät talon täyteen ruokailijoita joka ilta.
  Falgi tee 3. Facebook: Kuldmokk.
 2. Kirjailijoiden talossa, Harju 1, sijaitsee kulttipaikka, virolaista ruokaa ja ilmiömäistä palvelukulttuuria tarjoava pelkistetty Pegasus. Myös Pegasuksen omistajien uusi ravintola Rataskaevu 16 osoitteessa Rataskaevu 16 löi läpi saman tien.
 3. Kesällä suuntaan usein Tallinnan vastarannalle Viimsiin. Rantaravintola Paatin terassilla voi ihailla Tallinnan siluettia ja nautiskella mahtavasta grillimenyystä.
  Rohuneeme tee 53, Viimsi. paat.ee

Lue myös: Tallinnan parhaat kaupat ja kahvilat

Heikki Kähkönen

olutasiantuntija, yksi Baarimies Tallinnassa -oppaan kirjoittajista

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
 • Monet Tallinnan gastropubit ja ravintolat tarjoavat laadukkaita oluita Virosta ja maailmalta. Virossa eletään nyt pienpanimo-oluiden vallankumousta. Uudet panimot ovat innovatiivisia. Myös vahvat baltialaistyyliset portterit ja imperial stoutit sekä paikallisesta rukiista tehdyt oluet ovat kiinnostavia. Suosikkini on Hopner-baari, joka voi brassailla 200 oluen valikoimallaan.
  Vanaturu kael 3.
 • Pudel Baar sijaitsee Kalamajan kaupunginosassa. Sen britti-isäntä James Ramsden on käsityöoluiden edelläkävijä, joka aloitti Tallinnan olutbaaritrendin.
  Telliskivi 60 A.
 • Koht-baarin valikoimassa on 230 pullo-olutta. Täältä saa myös tuliaiset oluen ystäville.
  Lai 8, porttikäytävä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

15 kilometrin päässä Tallinnasta sijaitsee luonnonkaunis, merellinen keidas, Viimsi. Sen kalastajakylät ovat satoja vuosia vanhoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla