Kuinka arvokkaat ovat nämä kultakupit?

Sarja on nimeltään Royal-Winton Grimwades England Golden Age. Sarjaan kuuluu kuusi kuppiparia ja pullalautaset, tarjoiluvati, sokerikko ja kermakko.

Tuula

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Royal Winton's Grimwade on hyvin arvostettu englantilainen posliiniesineiden valmistaja, joka on myös monien posliinin keräilijöiden suosikkilistalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Keräilijät erityisesti Englannissa, mutta myös Yhdysvalloissa ja Kanadassa, rakastavat sen kukkakoristeltuja Chintz-posliiniastiastoja, jotka selvästi poikkeavat skandinaavisesta pelkistetymmästä muoto- ja kuviomaailmasta. 1928 lanseerattujen Royal Winton Chintz -tuotteiden valmistuksessa on 18 erillistä tuotantoprosessia, ja ne poltetaan neljästi.

Kyseessä on yli 100 vuotta vanha yritys, jolla on ollut parhaimmillaan neljäkin posliinitehdasta. Se on myös kehittänyt useita posliininvalmistukseen liittyviä erikoistekniikoita ja päällystysmenetelmiä.

Keräilijät ovat kiinnostuneita nimenomaan yhtiön vanhoista esineistä, joskin myös sen kulta-ajan esineitä 1950-luvulta kerätään upeina koriste-esineinä. Tarjontaa kansainvälisillä markkinoilla näyttää kuitenkin riittävän, ja tämä paina keräilyhintoja. Näitä sisältä ja päältä kullattuja kuppeja, lautasia jne. ei ole juurikaan raaskittu käyttää, joten niitä ei ole paljonkaan mennyt rikki, ja käytössä kuluneita ei markkinoilla juurikaan ole. Eikä kannata tarjotakaan.

Lue myös: "Älä jätä tätä perinnöksi” – katso ennen ja jälkeen -kuvat

Suomalaishuutokaupoissa näitä näkee harvoin – paljon harvemmin kuin esimerkiksi saksalaisvalmistajien kullattuja versioita. Tuontiposliinia 1930–1960-luvuilta ei suomalaishuutokaupoissa noteerata yleensä muutamaa euroa/kuppi korkeammalle, vaikka niin laatu, kunto kuin mallikin olisivat muutoin kohdallaan.

Nämä kullatut astiat ovat todella kauniita koristeita, ja niihin löytää halutessaan täydennystä muun muassa kansainvälisten nettihuutokauppojen välityksellä ja vieläpä mielestäni varsin kohtuuhintaan.

Yhtiö on tehnyt paljon muun muassa kullattuja teeastiastoja, ja kuppiparin voi saada esimerkiksi nettihuutokauppa eBayn kautta 8–15 eurolla, teekaatimen 100–150 eurolla ja sokeriastian 15–30 eurolla.

Arvioisin siis, että tuon kokonaisuuden arvo olisi kansainvälisillä markkinoilla 180–250 euroa, mutta Suomesta ostajaa on vaikea löytää ainakaan tuon hintahaarukan yläpäässä.

"Suomesta ostajaa on vaikea löytää ainakaan hintahaarukan yläpäässä."

Mitä haluat kysyä antiikista?

Kysy meiltä terveydestä, ravitsemuksesta, seksistä, lakiasioista, puutarhanhoidosta ja antiikista.
Lähetä oma kysymyksesi asiantuntijalle täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla